Engleska, Škotska i Irska

cena od
1.590
EUR ,00
sada od
1.450
EUR ,00
trajanje
17 dana
Prijavi se Upit
Upit

Nasmejano pleme vas vodi u srce Engleske, na divlja vresišta Škotske i kroz divne pejzaže Irske! Putovanje koje sigurno nećete zaboraviti. 

Bićemo svedoci spektakularnih pejzaža, uključujući litice Mohera na zapadnoj obali Irske, sa pogledom na okean koji se oduzimaju dahom, škotske visoravni pored Loh Nesa (Loch Ness), misterioznog Stounhendža (Stonehenge) i istražićemo skrivene kutke Oksforda (Oxford) i Kembridža (Cambridge), kao i Korka (Cork). 

Obići ćemo:

 • London, jedan od najpoznatijih gradova sveta, glavni grad Ujedinjenog kraljevstva i kulturni, ekonomski i turistički centar zemlje
 • Edinburg (Edinburgh), šarmantni brežuljkast grad pun šarma i karaktera sa istorijom dugom preko 10 000 godina
 • Dablin (Dublin), ponosna prestonica Irske, grad kontrasta i pubova 

Kreni sa nama u avanturu po regionu koji je svoj uticaj posredstvom kolonizacije nametnula gotovo celom svetu!


Ruta
Beograd
Budimpešta
London
Edinburg (Edinburgh)
Dablin (Dublin)
Budimpešta
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer, Voz
Smeštaj
Hostel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije, Proputovanja
Destinacije
Irska, Velika Britanija
Kod putovanja
GBIE
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Okupljanje grupe u Beogradu i transfer do aerodroma u Budimpešti. Let za London. Dolazak u London i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. 

Prevoz

 • Transfer do Budimpešte
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Budimpešta – London u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hostel u Londonu 1 noć

Mesto

 • Beograd
 • Budimpešta
 • London

London, glavni i najveći grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Antički Londinium su osnovali Rimljani 43. godine nove ere u močvarnom području na estuaru reke Temze na čijm mestu danas leži najuže poslovno jezgro modernog grada, takozvani Siti. Fakultativni izlet - obilazak Londona. Obilazimo kraljevski deo Londona, samo srce britanske monarhije, Bakingemska palata, Westminster, Parlament Hill, isprobavamo najpoznatije krompiriće i pohovanu ribu na obali Temze dok u daljini posmatramo Londonsko oko. Prelazimo jedan od mnogobrojnih mostova preko Temze ka istočnoj obali Londona i obilazimo Tower Bridge, Tower of London, Millenium Bridge i katedralu Svetog Pavla. Usput obilazimo i poznatu pijacu Borough market gde ćemo imati prilike da isprobamo neki od lokalnih specijaliteta. Pri povratku obilazimo i Leadenhall Market. Povratak u smeštaj.

Smeštaj

Hostel u Londonu 1 noć

Mesto

 • London

Nastavljamo sa fakultativnim izletom - obilaskom Londona, Kensingtonska palata, Hyde Park, V&A Muzej, obilazimo sam centar grada, Trokadero, Trafalgar, Nacionalnu galeriju portreta i Britanski muzej. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hostel u Londonu 1 noć

Mesto

 • London

Fakultativni izlet za Grinič. Ceo dan provodimo u Griniču, takozvanom ‘’zelenom selu’’ gde je 1675. godine po nalogu kralja Čarlsa II izgrađena kraljevska opservatorija. Kroz istoriju, Grinička opservatorija i Pariska opservatorija su bile najznačajnije astronomske institucije koje su se dugo borile za prevlast u svetu astronomije.  Konačna prevaga je otišla na stranu engleske kraljevske opservatorije koja je postala centar za računanje vremena i za geografski koordinatni sistem. Danas je opservatorija pretvorena u muzej jer je zbog izgradnje Londona Grinič postao njegov sastavni deo, te je zbog velikog svetlosnog zagađenja nemoguće vršiti posmatranja sa opservatorije. Po povratku idemo metroom do Camden Town-a, dela grada poznatog po svojim živopisnim bojama, buvljacima i odlične ulične klope. Povratak u smeštaj.

Smeštaj

Hostel u Londonu 1 noć

Mesto

 • London

Slobodan dan u glavnom gradu Velike Britanije. 

Smeštaj

Hostel u Londonu 1 noć

Mesto

 • London

Fakultativni celodnevni izlet za Kembridž i Oksford. Kembridž je staro univerzitetsko mesto u Ujedinjenom kraljevstvu i administrativni centar je okruga Kembridžšira, nalazi se oko 80km severoistočno od Londona i okružen je mnogobrojnim manjim mestima i selima. Najpoznatiji je po univerzitetu Kembridž koji obuhvata laboratoriju Kavendiš, Kraljevsku kapelu i Univerzitetsku biblioteku. Oksford pripada grofoviji Oksfordšir i nalazi se oko 60 kilometara severozapadno od Londona. Oksfordski univerzitet je najstariji univerzitet u zemljama u kojima se govori engleski jezik i za razliku od svog rivala Kembridža, Oksford je i indusrijski grad koga između ostalog zovu i ‘’gradom usnulih tornjeva’’ zbog harmonične arhitekture njegovih univerzitetskih zgrada. Obilazimo ova dva neverovatna grada u čijim su univerzitetima studirali najbistriji umovi cele ljudske istorije. Povratak u London.

Smeštaj

Hostel u Londonu 1 noć

Mesto

 • London

Fakultativni izleti

Celodnevni fakultativni izlet za Stounhendž i gradić Bath. Stounhendž – građevinu koja se nalazi otprilike na 13 kilometara severozapadno od Solsberija i koji je i dan danas potpuna naučna misterija. Nije poznato kojoj je svrsi služio niti koji je bio motiv njegove izgradnje, ali se smatra da je imao ulogu u paganskim ritualima tog vremena. Stounhendž nema jedinstvenu strukturu, nego seriju struktura koje su izmenjivane i ponovo građene za vreme perioda od 1500 godina. Mnogi smatraju da je sagrađen od poštovaoca Sunca jer je otvor u krugu okrenut prema letnjem izlasku sunca. Ne zapostavljamo ni gradić Bath poznat po svom rimskom nasleđu i rimskim termalnim kupatilima, kao i misku francuske i italijanske arhitekture . Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hostel u Londonu 1 noć

Mesto

 • London

Fakultativni izleti

Napuštanje smeštaja i transfer do King Krosa. Celodnevna vožnja lokalnim vozom do Edinburga. Transfer do smeštaja. 

Prevoz

 • Vozna karta na relaciji London – Edinburg, u ekonomskoj klasi

Smeštaj

Hostel u Edinburgu 1 noć

Mesto

 • London
 • Edinburg (Edinburgh)

Edinburg, grad Ujedinjenog Kraljevstva i glavni grad Škotske još od 1437. godine. Dom je Škotskog parlamenta i središte monarhije u Škotskoj, osnovni je obrazovni centar, medicinski i pravni. Fakultativni izlet obilazak Edinburga, Edinburgh Castle, Holyrood Palace, Škotska Nacionalna Galerija, Nacionalni Muzej Škotske, Ratni muzej... Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. 

Smeštaj

Hostel u Edinburgu 1 noć

Mesto

 • Edinburg (Edinburgh)

Celodnevni izlet za popularno Loh Nes jezero, Glencoe i škotske visoravni. Loh Nes je slatkovodno jezero u škotskim visoravnima koje je najpoznatnije po navodnim viđenjima kriptozoološkog vodenog čudovišta Nesi. Drugo je po veličini nakon jezera Lomond i sadrži više vode od svih jezera u Engleskoj i Velsu zajedno. Nastavljamo put ka Glenkou, jednom od glavnih naseobina u živopisnim škotskim visoravnima. Ceo dan uživamo u nepreglednim predelima dok tražimo popularnu Nesi. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hostel u Edinburgu 1 noć

Mesto

 • Edinburg (Edinburgh)

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - treking do brda i vidikovca Arthur’s Seat. Brdo se nalazi 250 metara iznad grada i omogućava odllični panoramski pregled grada i okoline. Postoje mnogi navodi kako je dobilo ime, ali je najpoznatija ona po popularnom Kralju Arturu u čijim je mitovima navodno i mesto popularnog Kamelota. Odlazimo u lokalne pabove, isprobavamo fantastične lokalne specijalitete i vrhunski škotski viski. Povratak u smeštaj.

Smeštaj

Hostel u Edinburgu 1 noć

Mesto

 • Edinburg (Edinburgh)

Napuštanje smeštaja i slobodno vreme do leta za Dablin. Transfer do smeštaja i slobodno vreme. 

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Edinburg - Dablin, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hostel u Dablinu 1 noć

Mesto

 • Edinburg (Edinburgh)
 • Dablin (Dublin)

Dablin, glavni i najveći grad Irske danas je ekonomsko, administrativno i kulturno središte celog ostrva. Prema grčkom astronomu i kartografu Ptolomeju, najranije naseljavanje područja današnjeg Dablina je krenulo oko 140 godine. Ono što je karakteristično za Dablin jeste to da nema nebodera te gotovo nema stambene ili poslovne zgrade čija visina nadmašuje tri sprata. Fakultativni izlet obilazak Dablina. Katedrala Svetog Patrika, Nacionalni Muzej Irske, jedno od arhitektonskih zdanja masona, Dablinski zamak, Ha’Penny most, Nacionalni Muzej Leprikona, Muzej viskija. Fakultativno odlazimo u destileriju Old Jamesona, gde ćemo imati prilike da degustiramo ovaj alkoholni napitak. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hostel u Dablinu 1 noć

Mesto

 • Dablin (Dublin)

Fakultativni izlet za Kork i Blarney zamak. Kork, najveći od svih irskih okruga u kojem živi najveći broj etničkih Iraca, ali i mesto odakle se najveći broj Iraca iseljavao tokom proteklih vekova. Blarney zamak je srednjovekovno utvrđenje koje se nalazi nadomak Korka. U samom zamku postoji takozvani kamen rečitosti, koga ukoliko poljubite ležeći naglavačke možda i dobijete pomenuti dar. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hostel u Dablinu 1 noć

Mesto

 • Dablin (Dublin)

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - obilazimo Univerzitet u Dablinu, poznat i po jednoj od najvećih biblioteka u ovom delu ostrva. Imaćemo prilike da vidimo istorijski značajnu knjigu Kelta The Book of Kells. Odlazimo u fabriku svetski poznatog piva Ginis, gde ćemo imati prilike da ga probamo i naučimo nešto više o proizvodnji ovog napitka. Uživamo u živopisnom narodu i kulturi koja je toliko nalik na srpsku, odlazimo u neki od lokalnih barova i jedemo hagis. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hostel u Dablinu 1 noć

Mesto

 • Dablin (Dublin)

Fakultativni celodnevni izlet za Litice Mohera. Moherske litice se uzdižu od 120 do 214 metara iznad Atlantskog okeana odakle ćemo imati prilike da vidimo Ostrva Aran u Galvaj zalivu ali i brojne planine i zelenilo smaragdnog ostrva. Ceo dan uživamo u prirodi i punimo baterije pred polazak za Srbiju. Povratak u smeštaj. 

Smeštaj

Hostel u Dablinu 1 noć

Mesto

 • Dablin (Dublin)

Fakultativni izleti

Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let do Budimpešte. Transfer do Beograda. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Dablin - Budimpešta, u ekonomskoj klasi
 • Transfer do Beograda

Mesto

 • Dablin (Dublin)
 • Budimpešta
 • Beograd

Polasci i cene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hostel u Londonu Primer 7 noći
Hostel u Edinburgu Primer 4 noći
Hostel u Dablinu Primer 5 noći

Prevoz

 • Transfer do Budimpešte
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Budimpešta – London u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Vozna karta na relaciji London – Edinburg, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Edinburg - Dablin, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Dablin - Budimpešta, u ekonomskoj klasi
 • Transfer do Beograda

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Doplata za dodatni prtljag od 20kg – do 70eur za sve letove

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Oxford i Cambridge

Cena: 200,00 EUR

Kembridž je staro univerzitetsko mesto u Ujedinjenom Kraljevstvu i administrativni centar je okruga Kembridžšira, nalazi se oko 80km severoistočno od Londona i okružen je mnogobrojnim manjim mestima i selima. Najpoznatiji je po Univerzitetu Kembridž koji obuhvata laboratoriju Kavendiš, Kraljevsku kapelu i Univerzitetsku biblioteku. Oksford pripada grofoviji Oksfordšir i nalazi se oko 60km severozapadno od Londona. Oksfordski Univerzitet je najstariji univerzitet u zemljama u kojima se govori engleski jezik i za razliku od svog rivala Kembridža, Oksford je i industrijski grad koga između ostalog zovu i ''gradom usnulih tornjeva'' zbog harmonične arhitekture njegovih univerzitetskih zgrada. Mesto gde su studirali najveći umovi ovog doba.

Stonehenge i Bath

Cena: 180,00 EUR

Stonehenge, arheološki lokalitet koji se nalazi na otprilike 13km od Solsberija i koji je i dan danas potpuna naučna misterija. Nije poznato kojoj je svrsi služio niti koji je bio motiv njegove izgradnje, ali se smatra da je imao ulogu u paganskim ritualima toga vremena. Po nekim verovanjima stariji je čak i od piramida u Egiptu. Stounhendž nema jedinstvenu strukturu, nego seriju struktura koje su iznova gražene u periodu od nekoliko hiljada godina. Mnogi smatraju da su ga izgradili poštovaoci Sunca jer je otvor u krugu okrenut prema letnjem izlasku sunca. Ne zaboravljamo ni gradić Bath koji je poznat po svom rimskom nasleđu i rimskim termalnim kupatilima.

Loh Nes jezero, Glencoe i škotske visoravni

Cena: 170,00 EUR

Loh Nes je slatkovodno jezero u škotskim visoravnima koje je najpoznatije po navodnim viđenjima kriptozoološkog vodenog čudovišta Nesi. Drugo je po veličini nakon jezera Lomond i sadrži više vode od svih jezera u Engleskoj i Velsu zajedno. Nastavljamo put ka Glenkou, jednom od glavnih naseobina u živopisni škotskim visoravnima. Ceo dan uživamo u nepreglednim predelimo dok tražimo popularnu Nesi uživajući u vožnji jezerom Loh Nes.

Kork i Blarney zamak

Cena: 150,00 EUR

Kork, najveći Irski okrug u kome živi najveći broj etničkih Iraca, ali i mesto najvećih migracija. Blarney zamak je srednjovekovno utvrđenje koje se nalazi nadomak Korka. U samom zamku postoji takozvani kamen rečitosti, koga ukoliko poljubite ležeći naglavačke možete da dobijete pomenuti dar.

Litice Mohera

Cena: 160,00 EUR

Moherske litice se izdižu od 120 do 214 metara uznad Atlantskog okeana odakle ćemo imati prilike da vidimo Ostrva Aran u Galvaj zalivu ali i brojne planine i zelenilo smaragdnog ostrva. Ceo dan uživamo u prirodi i idemo na krstarenje duž litica.

Smeštaj

Hostel u Londonu

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hostel u Londonu je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Gostima je na raspolaganju loker, wi fi internet, recepcija. Usluga je na bazi noćenja.

Hostel u Edinburgu

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hostel u Edinburgu je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Gostima je na raspolaganju loker, wi fi internet, recepcija. Usluga je na bazi noćenja.

Hostel u Dablinu

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hostel u Dablinu je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Gostima je na raspolaganju loker, wi fi internet, recepcija. Usluga je na bazi noćenja.

Prevoz

Avion

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Putnički avion (linijski putnički avion ili komercijalni transportni avion) veliki je avion prvenstveno namenjen komercijalnom prevozu putnika i tereta.

Lokalni transfer

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Manje prevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika.  U zavisnosti od zemlje može biti manjeg ili većeg komfora.

Voz

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Putnički voz je oblik železničkog saobraćaja koji se već par vekova koristi za putovanja.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 162/2020 kategorija licence A35 od 01.02.2020.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

 

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena  zaštita u pogledu garancija putovanja

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 7500,00  eura  i garanciju putovanja za kategoriju licence A35 u visini od 350000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0013/2020 od 10.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300067826 od 14.01.2020. Akcionarskog društva za osiguranje DDOR NOVI SAD, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)