Samos avio

Samos avio

Samos – ovog leta otkrijte nešto novo na svakom koraku.

11 dana, avion + smeštaj – cena od 329 eur

Samos je popularno ostrvo na samom istoku Egejskog mora, u blizini obale Turske. Ovo je ostrvo zelenih planina i beskrajnih vinograda, na kojima se proizvodi poznato Samiotiko vino. Ostrvo je brdovito, sa dve planine, i sa najvišim vrhom od 1443 m nadmorske visine. Ovo ostrvo od turskog kopna deli kanal, širok nekoliko kilometara. Samos od ostalih grčkih ostrva izdvajaju očaravajuće plaže i izuzetno bujna vegetacija. Tu se proizvodi duvan, maslinovo ulje, čuveno vino od muskat grožđa, kao i limun. Takođe je rodno mesto oca matematike Pitagore.

Glavni grad je Vati, često nazivan i Samos, potom razvijena letovališta Kokari, Pitagorion, Karlovasi, Heraion, Agios Konstantinos, Potokaki... U ovim mestima imaćete priliku da se kupate na veoma egzotičnim plažama - bilo da volite urbane ili one divlje i skrivene. Najpoznatije plaže na ostrvu su Tsamados, Lemonakia, Chryssi Ammos ili zlatni pesak, na kojoj se u zoru mogu čuti petlovi sa turske obale, kako meštani kažu. Na Samosu ima dosta plaža koje su izolovane i do kojih se može doći samo pešice. Plaže su uglavnom šljunkovite sa modro plavom bojom vode.

Prema mitologiji, na ovom egejskom ostrvu rodila se boginja Hera i mnogi hramovi su posvećeni njoj. Pitagorion je antički grad Samosa, gde ćete imati priliku da se upoznate sa istorijom ovog ostrva. Postoji nekoliko arheoloških nalazišta koje treba posetiti, kao i kulturno-istorijskih znamenitosti i lepota prirode. Mesto krasi šarena luka u koju pristižu mnoge jahte i brodići. Ime je dobilo po čuvenom matematičaru Pitagori, a nalazi se pod zaštitom UNESCO-a.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRAVEL

Gospodar Jevremova 49, Beograd,

381 11 24 00 213

381 11 218 22 04

email: jungletravel@gmail.com

radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

 

JUNGLE TRAVEL NOVI SAD

Bulevar Oslobođenja 66, lokal 8, Novi Sad,

+381 21 3016689

email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 11-18h i subotom 10-14h

Dan 1: Beograd – Samos. Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla, dva sata pre poletanja aviona. Predviđeno vreme poletanja u 05:20 h. Direktan čarter let za Samos (oko 90 minuta). Obrok u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik agencije. Transfer autobusom do odabranog hotela ili apartmana. Noćenje.

Dan 2 - 10.: Samos. Boravak i hotelu ili apartmanu na bazi uplaćenih usluga. Drugog ili trećeg dana boravka - informativni sastanak sa predstavnikom agencije. Tokom boravka, fakultativni izleti.

Dan 11: Samos – Beograd. Check out i napuštanje soba do 10h. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd.

11 dana, avion + smeštaj + vodič – cena od 329 eur

*Cene su podložne promenama u zavisnosti od raspoloživih mesta u smeštaju i na avionu

15.06.2018. - od 319eur

25.06.2018. - od 269eur

05.07.2018. - od 349eur

15.07.2018. - od 379eur

25.07.2018. - od 399eur

04.08.2018. - od 399eur

14.08.2018. - od 379eur

24.08.2018. - od 349eur

03.09.2018. - od 329eur

Upit na jungletravel@gmail.com

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE. CENA JE GARANTOVANA SAMO ZA UPLATU KOMPLETNOG IZNOSA.

Način plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak 15 dana pre početka putovanja.
 • Kreditnim karticama.
 • Preko računa

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Avio prevoz Beograd – Samos – Beograd (čarter let)
 • 10 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga
 • Transferi autobusom od aerodroma do hotela
 • Usluge predstavnika agencije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Aerodromske i sigurnosne taxe u iznosu od 31.8 evra za odrasle i decu 2-12 godina (infanti 0-1,99 godina ne placaju); (taksa u Beogradu 16.72 eur, taksa na OSTRVU 14,1 eur, DCV takse 0.98 eur);
 • doplata za YQ taksu 10 eur po osobi (odrasli i deca 2-12 god.) - doplata za za poskupljenje goriva, njena visina zavisi od od devijacije cene goriva i biće objavljivana dva puta mesečno - plaća se u agenciji uz aranžman
 • Fakultativni izleti;
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje;

**Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje, taksa na nocenje. TAKSA NA NOĆENJE je obavezna od 01.01.2018., naplaćuje se na licu mesta i regulisana na sledeci nacin:
0,50 eur po sobi, po nocenju za hotele sa 1-2 zvezdice
1,50 eur po sobi, po nocenju za hotele sa 3 zvezdice
3,00 eur po sobi, po nocenju za hotele s 4 zvezdice
4,00 eur po sobi, po nocenju za hotele sa 5 zvezdica.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Cenovnik je sastavni deo kataloga Grcka - letovanje 2018.  
 • Svi važeći popusti su vec uključeni u cenovnik. Za ostvarivanje važećih popusta iz cenovnika dovoljna je uplata akontacije u iznosu od 40% ukupne cene aranžmana. 
 • Postoji mogućnost korišćenja samo avio prevoza na relaciji Beograd - Samos - Beograd (bez smeštaja) po ceni od 230 evra za odrasle i 200 evra za decu od 2 do 12 godina. U cenu nisu uključene aerodromske takse, transferi na Samosu i usluge predstavnika agencije. 
 • Hotelska kategorizacija smeštaja odgovara službenoj lokalnoj kategorizaciji. Minimum putnika u porodičnim sobama je uvek dvoje odraslih i dvoje dece. U svim objektima gde ima ishrane, usluga je po principu samoposluživanja - izbor više jela, osim kada u hotelima boravi manje od 20 osoba kada se prelazi na meni - klasičan način uslužvanja, izbor dva do tri jela. 
 • Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 100 putnika.
 • Za sve rezervacije koje su napravljene u periodu trajanja early booking-a (popust za rane rezervacije) važe posebni uslovi za promene i otkazivanje aranžmana.
 • Svaka promena (ime, prezime, datum polaska, tip smeštaja, dodavanje putnika i slično) podrazumeva primenu novih cena iz trenutno važećeg cenovnika i naplatu troškova promene. Uslovi važe za sve hotele i apartmane.

OPŠTE NAPOMENE: 

 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slucaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika, prebukiranosti hotela i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos, ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • Obračun cene putovanja iskazan u štampanom cenovniku i na sajtu Organizatora putovanja-a izvršen je zaokruživanjem pretpostavljene cene prema pravilu do 0,50 EUR zaokruživanje se vrši na nižu vrednost, a preko 0,50 EUR zaokruživanje se vrši na višu vrednost, s tim što ce u momentu zakljucenja ugovora o putovanju tačna cena biti iskazana u evrima, na dve decimale.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u prvim i poslednjim smenama, kada se hotel tek otvara ili zatvara zbog nedovoljne popunjenosti pomeri datum započinjanja usluge ili ponudi alternativni hotel sa istim datumom. Organizator putovanja zadržava pravo izmena u redosledu i vremenu realizacije turističkog programa tokom putovanja zbog vanrednih okolnosti na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobracaju, štrajkovi i slicno)  
 • Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporucljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs  
 • Organizator putovanjane snosi odgovornost u slucaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa.
 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, kradu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja  
 • Popusti za decu i treću odraslu osobu važe samo u pratnji dve punoplatežne osobe, s tim da lica kojima je odobren popust spavaju na pomoćnim ležajevima (fotelja, sofa na razvlačenje, metalni ili drveni ležaj na rasklapanje sa tanjim dušekom), u tipovima soba koje dozvoljavaju smeštaj za više od dve osobe, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu smeštaja, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Deca do 2 godine ukoliko ne plaćaju smeštaj i sedište, nemaju svoje sedište u avionu, nemaju pravu na besplatan prevoz prtljaga niti na obrok tokom leta, ni ležaj u hotelu, kao ni ishranu. Krevetac za bebu u hotelu se plaća i uzima po ličnom zahtevu na recepciji, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Za ostvarivanje popusta kod dece, merodavan je datum rođenja i starost deteta u momentu putovanja  
 • Putnici imaju pravo na prevoz prtljaga do 20 kg težine.  
 • Po pravilu odlazak – dolazak, poletanje - sletanje aviona kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima Organizator putovanja
 • Organizator putovanjaima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije.   Za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika u mesto polaska u zemlji ili inostranstvu, usled insolventnosti organizatora putovanja – polisu osiguranja broj 7768973 od 01.06.2015. osiguravajuce kompanije GENERALI OSIGURANJE SRBIJA a.d.o. Beograd, Milentija Popovica 7b.  Za naknadu štete putniku, prouzrokovanu neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, u skladu sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja – polisu osiguranja broj 7768974 od 01.06.2015. osiguravajuce kompanije GENERALI OSIGURANJE SRBIJA a.d.o. Beograd, Milentija Popovica 7b.   Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja su uskladeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i opštim uslovima putovanja i standardima Udruženja turistickih agencija  Srbije (YUTA); mole se svi putnici da ih pažljivo procitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanjasmatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije. 

OPIS SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel Dina 2* - hotel Dina se nalazi 180 m od šljunkovite plaže (prelazi se ulica), 800 m od centra mesta Kokari, 22 km od aerodroma. Dve prelepe plaže, Lemonakia i Tsamadou, su na 1 km udaljenosti od hotela. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Arethousa 2* - hotel Arethousa se nalazi u mestu Potokaki Beach, uz samu obalu na svega 10 metara od plaže i na oko 15 minuta vožnje od aerodroma. Hotel ima 37 soba. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Labito 2* - hotel Labito je gradski hotel, idealno pozicioniran u centru Pitagoriona, na oko 200 metara od šljunkovite plaže i oko 4km od aerodroma. Hotel se sastoji od dve zgrade. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Pegasus 2* - hotel Pegasus se nalazi se u mirnom delu Pitagoriona, na svega 50 metara od samog centra i mnoštva prodavnica, restorana i barova. Od aerodroma je udaljen oko 4km, od glavnog grada Samosa oko 15 km i od šljunkovite plaže oko 250 metara. Hotel ima 15 soba. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Mykali 2* - hotel Mykali je uređen u tradicionalnom stilu, sa ukupno 60 soba koje sve imaju pogled na more, pruža prijatan boravak gostima. Od najbliže plaže je udaljen 700 m, od aerodroma 3,5 km, od grada 1,5 km. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Ino Village 3* - hotel Ino VIllage se nalazi u mestu Kalami na uzvišenju sa panoramskim pogledom na more. Od šljunkovite plaže je udaljen oko 750 metara, od centra grada Samos oko 1,5 km i od aerodroma oko 17km. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Kokkari Beach 3* - hotel  Kokkari Beach se nalazi 20 m od šljunkovite plaže (prelazi se lokalna ulica), 750 m od centra mesta Kokari, 22 km od aerodroma. Hotel ima ukupno 47 soba. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

 

Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 100 putnika
U slučaju promena na monetarnom trzištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Cena aranžmana je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Filip Travel

    Licenca Ministarstva Turizma OTP 196/2010

Cenovnik br. 04 od 25.01.2018.

Samos je popularno ostrvo na samom istoku Egejskog mora. Samos od ostalih grčkih ostrva izdvajaju očaravajuće plaže i izuzetno bujna vegetacija. Glavni grad je Vathi, a izuzetno razvijena letovališta su Kokari, Pitagorion, Karlovasi, Heraion, Agios Konstantinos, Potokaki... U ovim mestima imaćete priliku da se kupate na veoma egzotičnim plažama - bilo da volite urbane ili one divlje i skrivene plaže. Predlažemo vam da nikako ne propustite i opuštanje uz najfinija vina koja se na Samosu proizvode vekovima unazad. Tokom letnje sezone svakodnevno možete odlaziti i do velikog turskog letovališta Kušadasi - obzirom da je ovo grčko ostrvo najbliže turskoj obali.

 

Hotel Dina 2* - hotel Dina se nalazi 180 m od šljunkovite plaže (prelazi se ulica), 800 m od centra mesta Kokari, 22 km od aerodroma. Dve prelepe plaže, Lemonakia i Tsamadou, su na 1 km udaljenosti od hotela. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Arethousa 2* - hotel Arethousa se nalazi u mestu Potokaki Beach, uz samu obalu na svega 10 metara od plaže i na oko 15 minuta vožnje od aerodroma. Hotel ima 37 soba. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Labito 2* - hotel Labito je gradski hotel, idealno pozicioniran u centru Pitagoriona, na oko 200 metara od šljunkovite plaže i oko 4km od aerodroma. Hotel se sastoji od dve zgrade. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Pegasus 2* - hotel Pegasus se nalazi se u mirnom delu Pitagoriona, na svega 50 metara od samog centra i mnoštva prodavnica, restorana i barova. Od aerodroma je udaljen oko 4km, od glavnog grada Samosa oko 15 km i od šljunkovite plaže oko 250 metara. Hotel ima 15 soba. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Mykali 2* - hotel Mykali je uređen u tradicionalnom stilu, sa ukupno 60 soba koje sve imaju pogled na more, pruža prijatan boravak gostima. Od najbliže plaže je udaljen 700 m, od aerodroma 3,5 km, od grada 1,5 km. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Ino Village 3* - hotel Ino VIllage se nalazi u mestu Kalami na uzvišenju sa panoramskim pogledom na more. Od šljunkovite plaže je udaljen oko 750 metara, od centra grada Samos oko 1,5 km i od aerodroma oko 17km. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Hotel Kokkari Beach 3* - hotel  Kokkari Beach se nalazi 20 m od šljunkovite plaže (prelazi se lokalna ulica), 750 m od centra mesta Kokari, 22 km od aerodroma. Hotel ima ukupno 47 soba. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.