Amsterdam februar Back to the roots

Amsterdam februar Back to the roots

Putovanje u Amsterdam uz obilaske Minhena i Salcburga
9 dana, bus+ 4 noćenja u novom hostelu u Amsterdamu

UPDATE 21.01: POSLEDNJA 3 MESTA - CENA 159EUR
CENA 159EUR
CENA ZA STUDENTE I GRUPE PREKO PETORO PUTNIKA: 149EUR

NAKON 19.01.2019. CENA SE POVEĆAVA ZA 20EUR

ISKORISTITE SLOBODNE DANE OKO DANA DRŽAVNOSTI I PUTUJTE PO NAJNIŽOJ MOGUĆOJ CENI U AMSTERDAM :)

Period putovanja: 09.02-17.02.2019.

Prva stanica na putu do Amsterdama, je prestonica bavarske Minhen. Čist i otmen grad na reci Izar, sa čuvenim pivom i belim kobasicama. Obilazimo Karlsplac, crkvu Svetog Mihaila, Frauenkirhe sa tornjevima visokim 99metara iznad kojih je zabranjena gradnja u užem centru grada, Staru i Novu većnicu, najstariju crkvu u gradu Peterskirhe, renesansnu baštu Hofgarten, legendarnu Hitlerovu pivnicu Hofbrojhaus.  Slobodno vreme provodimo u Rezidenciji bavarskih kraljeva, najvećem evropskom parku Engleskoj bašti,  na Olimpijskom selu pored jezera, u Alijanc areni ili dvorcu Ninfemburg.

Februarska lagana šetnja, vožnja bicikla ili krstarenje kanalima u metropoli neverovatne energije, slobode i originalnosti. Uzbudljiv život fascinantnog grada, šarene krive kuće velikih prozora, kraljevska palata, kofišopovi, muzeji, skvotovi, šarenoliki parkovi, pijace i lud noćni provod u intrigantnim klubovima smeštenim u zgradu stare crkve, staru mlekaru i umetničku koloniju.

Amsterdam je grad sa najvećim brojem muzeja po kvadratnom metru, pa kako zakoračite praktično ste već okruženi vrednim eksponatima u nekoj zanimljivoj istorijskoj priči i nekom od najčudnovatijih ili najbogatijih muzeja na svetu. Nacionalni muzej Rijks, Muzej Van Goga i Muzej savremene umetnosti Stedelijk stoje u balansu sa muzejem Hajnikena, muzejima seksa, erotike i marihuane, a to je tek sam početak avanture u gradu muzeja.

Za Amsterdam kažu da je grad ogrezao u grehu, dok drugi tvrde da je grad potpune slobode, gde se ruše tabui i razbijaju mnoge predrasude. Svakome ko poseti ovaj grad neverovatno deluju kofišopovi, smartšopovi i oskudno odevene devojke koje se smeše i zavode iz izloga pod crvenim svetlima.

Amsterdamski skvotovi su domovi umetnika, koji su zaposeli napuštene zgrade i pretvorili ih u kreativne oaze, koje funkcionišu kao galerije, bioskopi, pozorišta, kulturni centri, ateljei i klubovi. Nezvanično, u gradu se nalazi oko milion bicikala što znači da ih ima više nego stanovnika. Voze ih lokalci, voze ih turisti, mladi, stari i deca, bilo gde i u bilo koje doba dana. Okretanje pedala je tradicija, stil života i recept za sreću Amsterdamaca.

Fakultativno krstarenje kanalima grada, posmatramo nagnute kuće iz 16. veka i kuće na vodi iz druge perspektive i futurističku arhitekturu novog dela grada sa druge strane reke Ij.

Fakultativni obilazak do Zanse Šansa, tradicionalnog holandskog sela,vetrenjača, sa fabrikama čuvenog holandskog sira i radionicama u kojoj se ručno izrađuju klompe, po kojima je Holandija poznata.

Fakultativni izlet: Hag – prestonica Holandije, obilazak Kraljevske palate, Palate Mira, Haškog tribunala i šarmantnog centra grada sa brojnim prodavnicama i kineskom četrvrti; Ševeningen, najpopularnije holandsko letovalište i šetnja dugom peščanom plažom koju zapljuskuju talasi Severnog mora i Roterdam – jedna od najvećih svetskih luka, grad svemirske arhitekture, simboli grada Kuba kocke i impozantni Erazmov most, grad čuven po oblakoderima čudnih boja i oblika, koji paraju nebo

U povratku obilazimo Mocartov grad - Salcburg, gde jedemo mocart kuglice i zaher tortu, penjemo se na Hohensalcburg tvrđavu kako bismo na dlanu imali ceo grad. Idemo u šoping, lutamo ulicama šarmantnog centra grada, obilazimo Mirabel palatu gde je sniman mjuzikl "Moje pesme, moji snovi", istražujemo Mocartovu rodnu kući i rezidenciju, prelazimo mostove preko reke Salcah.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A: 

GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,
011/2400213 i 011/2182204,

email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

Dan 1 (09.02.2019): Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cveća) u 16h. Vreme za upoznavanje i planiranje dobrog provoda. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
Dan 2 (10.02.2019): Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Karlsplac, Crkva Sv. Mihaila, Frauenkirhe, Stara i Nova većnica, najpoznatija pivnica na svetu – Hofbrojhaus, Rezidencija, Hofgarten, najveći park u Evropi – Engleska bašta. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Amsterdam u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
Dan 3 (11.02.2019): Stižemo u Amsterdam u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada – Muzejska četvrt – Rijks i Van Gogov muzej, kanali, Vondelpark, Leidseplein, Pijaca lala, trg Dam sa Kraljevskom palatom, Četvrt crvenih fenjera (Red Light District) sa “damama noći”, Rembrantov trg pun pabova i klubova centar noćnog života Amsterdama. Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za upoznavanje pulsirajuće prestonice Holandije. Noćenje.
Dan 4 (12.02.2019): Doručak. Fakultativni izlet u Zanse Šans, tipično holandsko selo, gde gledamo kako se ručno prave klompe, degustiramo sireve, obilazimo vetrenjače pored jezera, pijemo kafu dok oko nas miriše kakao. Povratak u Amsterdam. Fakultativno krstarenje kanalima, najveća turistička atrakcija grada.  Slobodno vreme za obilaske i zabavu u jednom od najlepših gradova Evrope i sveta. Noćenje.
Dan 5 (13.02.2019)
: Doručak.  Fakultativni izlet u Ševeningen, na najposećeniju plažu Severnog mora, obilazak Palate mira,  Haškog tribunala, centra Haga, sedišta Vlade Holandije  i Roterdama, najveće luke u Evropi i grada moderne arhitekture. Povratak u Amsterdam. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 6 (14.02.2019): Doručak, slobodno vreme za uživanje u Amsterdamu. Možete iznajmiti bicikl i detaljno istražiti grad. Možete obići najznačajnije muzeje: Rijks – nacionalni muzej i Van Gogov muzej, kuću Ane Frank ili se samo gubiti po ulicama Red Light District-a. Fakultativni izlazak u provod.  Noćenje.
Dan 7 (15.02.2019): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Stvari ostavljamo u hostelu i imamo ceo dan slobodan za aktivnosti, obilaske i kupovinu suvenira. Polazak za Salcburg u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim stajanjima na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
Dan 8 (16.02.2019): Dolazak u Salcburg u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: Mirabel palata, Mocartova rezidencija, Mocartova kuća, katedrala, tvrđava. Slobodno vreme za šoping i obilazak Red Bull hangara. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.
Dan 9 (17.02.2019): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima u zavisnosti od zadržavanja na granici.

 

UPDATE 21.01: POSLEDNJA 3 MESTA - CENA 159EUR
CENA 159EUR
CENA ZA STUDENTE I GRUPE PREKO PETORO PUTNIKA: 149EUR

NAKON 19.01.2019. CENA SE POVEĆAVA ZA 20EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 50 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Druga rata se plaća u dinarskoj protivvrednosti najkasnije mesec dana pred put.

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje preko računa
 • Plaćanje platnim karticama

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klimom, video i audio uređajima, na navedenim relacijama
 • 4 noćenja sa doručkom (buffet) u 1/6 i 1/8  sobama u hostelu (svaka soba ima svoje kupatilo)

Aranžman ne obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike (krstarenje kanalima 15eur, selo Zanse Šans 15eur i Hag-Ševeningen-Roterdam 25eur)
 • turističku taksu – 4 eur za sve dane
 • doplatu za dvokrevetnu sobu (50eur po osobi, ukoliko ih ima na raspolaganju)
 • individualne troškove u hostelima i za vreme putovanja

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 10.09.2018.

Amsterdam je grad karakteristične holandske arhitekture, kanala i mostova. Mnoge evropske prestonice obiluju istorijskim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što je gotovo svaka građevina u užem centru grada u isto vreme kulturni spomenik i nečiji životni prostor. Glavni grad Holandije ima sve odlike metropole, živost i ritam velikog grada.

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

A&O Amsterdam Zuidoost je novi moderni hostel lanca A&O (otvoren 2015.godine), koji se nalazi kod Amsterdam Arene, stadiona fudbalskog kluba Ajaks, na stanici metroa. Metro linijom 54 se do centra stiže za 15ak minuta, dok do Glavne železničke stanice treba 20ak minuta. Sobe su 1/2, 1/6 i 1/8 sa svojim kupatilom. Peškiri se mogu rentirati u hostelu za 1,5eur. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. https://www.aohostels.com/en/amsterdam/amsterdam-zuidoost/

Roterdam, Hag i Ševeningen  

Roterdam je treća najveća luka na svetu i grad moderne ("cyber") arhitekture, poznat kao veliki industrijski i ekonomski centar Holandije. Grad je za vreme Drugog svetskog rata bio uništen i opustošen pa je u periodu posle rata naglo krenuo razvitak ovog grada i njegova ekspanzija. Poznat  je po svojim čudnim i neobičnim zgradama kao što su Kuba Kocke, zgrada Olovka i zgrada Biblioteke. Hag je administrativni centar Holandije gde se danas nalaze i mnogobrojne evropske i svetske institucije. Bitno se razlikuje od Amsterdama i Roterdama, dosta je mirniji i u njemu ne boravi previše turista pa ovde možete osetiti pravu čar Holandije. Veoma je bogat kulturno istorijskim spomenicima. Ševeningen se nalazi na obalama Severnog mora i bio je prvo uređeno letovalište u Holandiji. Velika plaža i ogromno šetalište uz obalu, čist vazduh i veliki broj restorana uz obalu privlače turiste svake godine.

Krstarenje kanalima  

Jedna od najvećih atrakcija grada - krstarenje kanalima pokazaće vam zašto ovaj grad nazivaju "zapadnom Venecijom". Muzej Rijks, pivnica Heineken Experience, staro gradsko jezgro okruženo Singelom, kuća Ane Frank, Zapadna crkva, četvrt Jordan, najveći parking bicikala na svetu, amsterdamska luka, filmski muzej, muzej Nemo, reka Amstel... Holandska prestonica iz druge perspektive!

Zaanse Schans 

Holandija je zemlja vetrenjača, klopi i sireva. Sve to možete videti na jednom mestu, u holandskom selu namenjenom turistima Zaanse Schans. Vetrenjače pored jezera, degustacija sireva i procedura pravljenja istih, miris kakaa, prezentacija ručne izrade klompi, šarenilo suvenira, malih privatnih vrtova i tradicionalnih holandskih seoskih kuća...