Provansa polja lavande

Provansa polja lavande

Putovanje u Provansu za cvetanje lavande
Prelepa Provansa: Avinjon, Eks an Provans, lavanda na Plato de Valensol, izleti u Nim, Arl, Sen Remi i Le Bo, sve to uz obilaske Verone i Padove

8 dana, bus+hotel u Avinjonu

FIRST MINUTE DO 08.06.2019:
DVOKREVETNE I TROKREVETNE SOBE: CENA 159EUR PO OSOBI
ŠESTOKREVETNE SOBE: 129EUR PO OSOBI


NAKON 08.06.2019:
DVOKREVETNE I TROKREVETNE SOBE: CENA 179EUR PO OSOBI
ŠESTOKREVETNE SOBE: 149EUR PO OSOBI

Period putovanja: 14.06-21.06.2019.

Mirisi mediteranskih polja, cvetanje lavande, inspiracija za umetnike poput Pikasa, Van Goga i Sezana, simbol je za opušten i jednostavan život ili kako bi Francuzi rekli " Art de Vivre". Neobični krajolici, igre svetlosti koja je po rečima slikara ovde jača nego u drugim delovima Francuske, gastonomski specijaliteti, kvalitetna vina i očaravajući gradovi, potpuno će vas uvesti u novi svet putovanja...

Prva stanica na našem putu biće Verona, legendarni grad zabranjene junaka Šekspirove drame, Romea i Julije. Putnici često, zaslepljeni najpopularnojom ljubavnom pričom svih vremena, zaborave da Verona i mnogo štošta da ponudi: 50 sačuvanih crkava romanskog, gotskog i renesansnog stila, prelepe palate, vidikovce, mostove i vrtove. Iako nikada nije potvrđeno da su Romeo i Julija zaista postojali, Julijina kuća sa balkonom je najposećenija atrakcija grada. Od nedavno su počela da se organizuju i venčanja na ovom mestu. Verona je osnovana u 4.veku p.n.e. i dugo je bila pod rimskom vlašću, iz kod perioda potiče velelepna rimska arena gde su koncerte održavali Pavaroti i Tina Tarner. Pulsirajuća pijaca, Piazza delle Erbe, uske uličice, stari most Pietra i vidikovac sa dvorca San Pietro potpuno će vas opčiniti.

Provansa je nekadašnja rimska provincija na jugoistoku Francuske i region koji je danas u sklopu regiona Provansa-Alpi-Azurna obala. Dobila je ime upravo po reči provincija, jer je bila prva tog tipa van područja Italije. Provansa je čuvena po poljima lavande (koja počinje da cveta sredinom juna) i umetnicima koji su stvarali na njenom tlu. Idemo kroz polja parkova prirode Luberon i verdon, do oblasti Plato de Valenso, koja je puna prelepih polja lavande.

Avinjon, kulturna prestonica Južne Francuske, bio je centar moći katoličke crkve kada je francuski kralj Filip IV Lepi 1305.godine preselio sedište pape u ovaj grad. Najposećenija turistička atrakcije je Papska palata koja predstavlja najveću palatu gotičku palatu na svetu. Danas je Avinjon grad impoznatne arhitekture, a istorijski centar grada nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Zidine grada duge su 4 km, a podignute su tokom srednjeg veka kada je grad pripadao papama da bi se zaštitio od epidemije kuge. Krivudave ulice, kafići i restorani daju gradu poseban šarm. Avinjon je univerzitetski grad, pa se posebna enrgija oseća i u večernjim časovima.

Fakultativno obilazimo male gradove Provanse: Sen Remi i Le Bo. Sen Remi de Provans je mesto u kome se rodio francuski astrolog Mišel de Notr Dam poznatiji kao Nostradamus. Napisao je čuvenu knjigu "Proročanstva" pa ga masovno smatraju navećim prorokom na svetu. Kada je u oktobru 1554.godine zavladala epidemija kuge u Provansi, Nostradamus je nesebično pomagao ljudima kako bi spasio što više života. Mesto je poznato i po čuvenom holandskom slikaru Vinsentu Van Gogu koji je tu naslikao više od 150 radova između ostalog i njegovo najpopularnije delo "Zvezdana noć" - pogled sa prozora sobe senatorijuma.

Le Bo je gradić na steni sa tvrđavom iz 10.veka i predstavlja jedno od najlepših manjih mesta regiona Provansa-Alpi-Azurna obala. Godišnje ga poseti više od 1,5 miliona ljudi zbog spektakularnog pogleda na očaravajući prirodu Francuske.

Fakultativno obilazimo gradove Nim i Arl. Nim je grad bogate istorije, još iz doba Rimljana kada se zvao Nemausus što znači "od izvora". Bio je jedan od najbogatijih gradova Galije, a iz tog perioda u gradu se mogu posetiti: Arena rimski hram, Mezon Kare ili kvadratna kuća, akvadukt Pon di Gar i rimska kula na brdu.

Arl je grad koji, posle Rima, ima najviše kulturno-istorijskih spomenika iz rimskog perioda. Osnovao ga je Julije Cezar 46. godine p.n.e. Pored nalazišta iz antičkog perioda, grad je poznat po Van Gogu koji je ovde idsekao sebi uvo nakon svađe sa Polom Gogenom. U gradu se nalazi žuta kuća u kojoj je on živeo i koju je ovekovečio na jednoj svojoj slici.

Pont du Gard je jedan od najlepših akvadukta iz rimskog perioda i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Nazivaju ga remek-delom antičke arhtekture i najposećeniji je lokalitet iz ovog perioda u celoj Francuskoj. Služio je kao akvadukt do 6.veka, a u od 18. do 20.veka kao most. Danas je turistička atrakcija sa 48 metara visine i tri nivoa.

U povratku dolazimo u prestonicu Provanse- Eks an Provans. Nekadašnje sedište aristokratije čijim su ulicama šetali plemići i kraljevi, danas je šarmantni univerzitetski grad. Osnovan je 122. godine p.n.e. a dobio je ime po rimskom generalu Caius Sextius Calvinu. Nazivaju ga "grad hiljadu fontana", od kojih se tri nalaze na šetalištu Mirabo. U ovom gradu rodio se Pol Sezan, jedan od najznačanijih slikara postimpresionizma.

Padova, grad u kome se nalazi najveći italijanski trg (90 kvadratnih metara), malo zeleno ostrvo - Prato dela Vale. Kanal okružuje ostrvo, a preko njega se nalaze četiri mosta, dok je u sedištu smeštena fontana. Padova ima dobro očuvano staro gradsko jezgro koje je UNESCO uvrstio na spisak svetske kulturne baštine. Univerzitet u padovi osnovan je 1222.godine pa je grad jedan od univezitetskih centara Italije što mu daje posebnu energiju kako u dnevnim tako i u noćnim satima.

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

Dan 1 (14.06.2019): Polazak iz Beograda sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuća cveća) u 18h. Noćna kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (15.06.2019): Dolazak u Veronu, legendarni grad zabranjene ljubavi Romea i Julije, gde pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada: Veronska arena, Dvorac Vekio sa istoimenim mostom, Julijina kuća, Toranj Lamberti, Trg Erbe, Katedrala, Zamak Svetog Petra na brdu, rimsko nalazište. Slobodno vreme za šoping, muzeje, italijansku picu i pastu. Polazak za Avinjon u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (16.06.2019): U prepodnevnim časovima prolazimo kroz polja lavande i slikamo se okruženi ljubičastim bojama i opojnim mirisima. Parkovi prirode Verdon i Luberon puni su polja na kojima cveta lavanda u ovom period godine. Mi ćemo obići deo Plato de Valensol. Nastavak puta do Avinjona. Dolazak u Avinjon, nekadašnji centar moći katoličke crkve,  u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: Papska palata – najveća atrakcija grada pod zaštitom UNESCO-a i najveća palata na svetu u stilu gotike, katedrala, Avinjonski most, Daladijev most, Rocher des Doms – mesto najstarijeg naselja. Slobodno vreme za uživanje u jednom od najlepših gradova Provanse. Noćenje.

 Dan 4 (17.06.2019): Doručak. Fakultivni izlet u mala mesta Provanse gde ćemo osetiti pravi duh ovog dela Francuske. Najpre obilazimo Sen Remi, rodno mesto najpopularnijeg proroka na svetu Mišela de Nostradamusa i mesto koje je inspirisalo Vinsenta Van Goga da naslika „Zvezdano nebo“. Fakultativni obilazak gradića: crkva Svetog Martina, Grand Marche, Nostradamusova kuća i fontana. Slobodno vreme. Polazak za Le Bo, gradić izgrađen na steni sa tvrđavom iz 10.veka. Slobodno vreme za potpuni užitak uz najukusnije francuske sireve i najkvalitetnije vino. Povratak u Avinjon. Noćenje.

 Dan 5 (18.06.2019): Doručak. Fakultativni izlet u kome najpre obilazimo Pont du Gard, rimski akvadukt koji se zbog svoje lepote nalazi na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Nastavljamo put u Nim gde obilazimo impozantnu arenu - simbol grada, rimski hram i arheološko nalazište – Mezon Kare (kvadratna kuća), gradsku biblioteku, katedralu, prelepu Baštu fontana sa hramom boginje Dijane. Slobodno vreme u gradu koji datira još iz doba Rimljana. Nakon Nima idemo do Arla, grada koji je osnovan od strane starih Grka u 6.veku p.n.e. Smešten je na mestu gde se reka Rona račva u dva rukavca, a najpoznatiji je kao glavni grad Galije i mesto gde je Van Gog živeo u žutoj kući i odsekao sebi uvo. Obilazimo: crkvu Svetog Trofima, amfiteatar, arenu, Van Gogovu žutu kuću koju je naslikao 1888.godine. Slobodno vreme. Povratak u Avinjon. Noćenje.

 Dan 6 (19.06.2019): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i uživanje u prelepom gradu srednjovekovne arhitekture. Popodne krećemo u prestonicu Provanse. Dolazak u Eks an Provans. U ovom univerzitetskom gradu ili kako ga često nazivaju „grad hiljadu fontana“ fakultativno obilazimo  katedralu, trg Albetras, bulevar Mirabo i crkvu Saint-Jean-de-Malte. Posle kraćeg obilaska Eksa, nastavljamo put do Padove. Polazak za Padovu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 7 (20.06.2019): Dolazak u Padovu u prepodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu pauzu. Fakultativni obilazak grada Antonija Padovanskog: crkva Sv. Antonija, Prato della Valle, šetanje korzom i trg Kavur. Slobodno vreme za šoping, muzeje, italijansku picu i pastu. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna kroz  Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

 Dan 8 (21.06.2019): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

FIRST MINUTE DO 08.06.2019:
DVOKREVETNE I TROKREVETNE SOBE: CENA 159EUR PO OSOBI
ŠESTOKREVETNE SOBE: 129EUR PO OSOBI


NAKON 08.06.2019:
DVOKREVETNE I TROKREVETNE SOBE: CENA 179EUR PO OSOBI
ŠESTOKREVETNE SOBE: 149EUR PO OSOBI

PRIJAVA: Prilikom prijave plaća se avans od 50eur u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate. Ostatak  se plaća najkasnije do mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate.

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje preko računa
 • Plaćanje platnim karticama

Aranžman obuhvata:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • 3 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu F1 3km od centra  Avinjona u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • Prevoz visokopodnim autobusima opremljenim klimom, video i audio uređajima, na navedenim relacijama

Aranžman ne obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti najkasnije do 5 dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Turističku taksu 2.5eur po putniku ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Vojvođanske banke)
 • fakultativne obilaske i ulaznice za muzeje i lokalitete
 • individualne troškove u hostelima i za vreme putovanja

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 10.10.2018.

Provansa je nekadašnja rimska provincija na jugoistoku Francuske i region koji je danas u sklopu regiona Provansa-Alpi-Azurna obala. Dobila je ime upravo po reči provincija, jer je bila prva tog tipa van područja Italije. Provansa je čuvena po poljima lavande (koja počinje da cveta sredinom juna) i umetnicima koji su stvarali na njenom tlu kao što su Pikaso, Van Gog i Pol Sezan.

Avinjon se nalazi na obali Rone. Bežeći iz Rima, papa Klement V je 1309. preselio katoličko sedište moći u Avinjon pa danas ovde možete vide najveću palate u stilu gotike na svetu - Papsku palatu. Pored nje najveća atrakcija grada koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a je Avinjonski most (most Svetog Benezea) iz 12.veka. Pored kulturno-istorijskog bogatstva, Avinjon je i grad zabave sa brojnim kafićima, restoranima, barovima i noćnim klubovima.

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV nalazi se 3km od najužeg centra Avinjona. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat), a kupatila su zajednička na spratu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-2309-formule-1-hotelf1-avignon-centre-courtine-gare-tgv/index.shtml

 

 

SEN REMI - LE BO

Sen Remi de Provans je mesto u kome se rodio francuski astrolog Mišel de Notr Dam poznatiji kao Nostradamus. Napisao je čuvenu knjigu "Proročanstva" pa ga masovno smatraju navećim prorokom na svetu. Kada je u oktobru 1554.godine zavladala epidemija kuge u Provansi, Nostradamus je nesebično pomagao ljudima kako bi spasio što više života. Mesto je poznato i po čuvenom holandskom slikaru Vinsentu Van Gogu koji je tu naslikao više od 150 radova između ostalog i njegovo najpopularnije delo "Zvezdana noć" - pogled sa prozora sobe senatorijuma. Le Bo je gradić na steni sa tvrđavom iz 10.veka i predstavlja jedno od najlepših manjih mesta regiona Provansa-Alpi-Azurna obala. Godišnje ga poseti više od 1,5 miliona ljudi zbog spektakularnog pogleda na očaravajući prirodu Francuske.

NIM - ARL - PONT DU GARD

Nim je grad bogate istorije, još iz doba Rimljana kada se zvao Nemausus što znači "od izvora". Bio je jedan od najbogatijih gradova Galije, a iz tog perioda u gradu se mogu posetiti: Arena rimski hram, Mezon Kare ili kvadratna kuća, akvadukt Pon di Gar i rimska kula na brdu. Arl je grad koji, posle Rima, ima najviše kulturno-istorijskih spomenika iz rimskog perioda. Osnovao ga je Julije Cezar 46. godine p.n.e. Pored nalazišta iz antičkog perioda, grad je poznat po Van Gogu koji je ovde idsekao sebi uvo nakon svađe sa Polom Gogenom. U gradu se nalazi žuta kuća u kojoj je on živeo i koju je ovekovečio na jednoj svojoj slici. Pont du Gard je jedan od najlepših akvadukta iz rimskog perioda i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Nazivaju ga remek-delom antičke arhtekture i najposećeniji je lokalitet iz ovog perioda u celoj Francuskoj. Služio je kao akvadukt do 6.veka, a u od 18. do 20.veka kao most. Danas je turistička atrakcija sa 48 metara visine i tri nivoa.

Hotel F1 Avignon Centre Courtine Gare TGV nalazi se 3km od najužeg centra Avinjona. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat), a kupatila su zajednička na spratu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-2309-formule-1-hotelf1-avignon-centre-courtine-gare-tgv/index.shtml