Korzika

Korzika

Putovanje na Korziku uz obilaske Livorna i Luke
8 dana, bus+brod+hotel 3*

UPDATE 09.04: POPUNJENO!

FIRST MINUTE CENA DO 02.03. 269 EUR
NAKON 02.03. CENA SE POVEĆAVA NA 289 EUR

Period putovanja: 25.04 - 02.05.2019.

Putovanje na zagonetno i divlje, poznato po nadimku "Kalliste (Najlepše)", ostrvo stenovitih planina, kestena i divljih plaža, ostrvo koje je Francuskoj dalo najvećeg vojskovođu u njenoj istoriji, ostrvo ponositih ljudi i očuvanih tradicija - Korziku!

Naša prva stanica je  Livorno, lučki grad u Toskani na obali Ligurskog mora. U luci se ukrcavamo na brod za Korziku, ostrvo četvrto po veličini na Mediteranu sa 1000km dugom obalom. Iako je francuska teritorija, na Korzici i dalje veliki broj stanovnika govori italijanski.

Stižemo u Bastiju, glavnu korzikansku luku sa epitetom "grada umetnosti i istorije". Već pri prvom susretu, osetićete opuštenu atmosferu, jer ovde kao da je vreme stalo i sve ide usporenim tempom. U tom ritmu, istražujemo njenu baštinu, šetamo trgom Svetog Nikole i uživamo u zalivu Tirenskog mora. Put nas dalje navodi u Sent Florent, gradić sa lavirintom uskih ulica gde se na svakom koraku oseća srednjovekovna vladavina Đenovljana, a nasuprot tome gradski trgovi okruženi brojnim restoranima sa pogledom na luksuzne jahte u marini.

Fakultativni izlet u Sarten, nadaleko poznat po čuvenom lokalnom vinu i visokim stenama na kojima je izgrađen. Šetamo kroz lavirint popločanih ulica i krivudavih prolaza, obilazimo crkvu Sen Meri i degustiramo lokalno vino ili lokalni aperitiv "cap corse". Sledeća stanica je Ajačo, glavni i najveći grad Korzike i mesto rođenja čuvenog osvajača Napoleona Bonaparte. Mostovi, kula, luka, citadela, barokne palate, sve su to dokazi vladavine Đenovljana čiji duh i danas dominira Korzikom. Obilazimo i uživamo u prestonici koja po mnogima nosi epitet "korzikanske Azurne obale". 

Fakultativni izlet do juga Korzike - Bonifaćija i Porto Vekija. Grad-tvrđava izgrađen na nizu belih krečnjačkih stena u 9. veku, danas Bonifaćio predstavlja pravi biser ostrva čiji stanovnici sa svojih terasa imaju pogled na susednu Sardiniju. Obilazimo luku u kojoj danas sidro puštaju brodovi i jahte svih razmera, šetamo kejem Kompareti, isprobavamo čuveni lokalni sladoled i prepuštamo se laganoj morskoj atmosferi. Put nas dalje navodi u Porto Vekio,mesto čija arhitektura starog grada podseća na orlovo gnezdo, a u njegovom jezgru su brojne galerije, suvenirnice, restorani i noćni klubovi. Probajte "drveni hleb", korzikanski sir ili kolače sa kestenom ili jednostavno uživajte u šetnji i pogledima koji će biti dovoljno interesantni. 

Fakultativni izlet u Korte i Kalvi, gde sad idemo u unutrašnjost ostrva.  Korte je bio prestonica Korzike od 1755. do 1769. godine, a ime hrabrog Paskala Paolija, oca nacije, nosi glavna ulica, Univerzitet, Centralni trg... Predstavlja srce Korzike, jer se upravo ovde najviše oseća duh revolucije. Ukoliko ste ljubitelj istorije, ovde se nalazi muzej Korzike sa preko tri hiljade eksponata koji dočaravaju život Korzikanaca kroz njihovu burnu istoriju. Kalvi, gradić za koji meštani tvrde da se u njemu rodio Kristofer Kolumbo. Citadela iz 15. veka, Kolumbova ulica i kuća, živopisna luka, mirisi začina i ribe iz lokalnih restorana, samo su neki od atributa koji nas podstiču da posetimo i ovaj grad. U povratku, svraćamo u L' ile Rousse i pravimo romantične fotke kod čuvenog belog svetionika koji se izdiže iznad živopisnog ostrva.

U povratku obilazimo Galileov grad na reci Arno u kome se nalazi Polje čuda sa zvonikom - krivim tornjem, katedralom, krstionicom i grobljem. Zlatno doba Pize bilo je od 11. do 14. veka  kada je postala grad-država i pomorska sila na Sredozemlju. U 15.veku zauzimaju je Medičijevi i postaje deo firentinske države. Danas ima oko 87.000 stanovnika sa mnogo doseljenika iz inostranstva. U njoj se nalazi i najveći i najprometniji aerodrom u Toskani - Galileo Galilej.​

Na kraju putovanja, stižemo u Pučinijevu Luku, poznatu po zidinama crvene opeke iz 17. veka i tornjevima koji su predstavljali simbol bogatstva čuvenih bankara. Luka čuva srednjovekovne tajne i sećanje na zlatno doba renesanse. Posetićemo trg Amfiteatro koji je izgrađen na nekadašnjem mestu rimskog amfiteatra, katedralu Svetog Martina, rodnu kuću Đakoma Pučinija i izdvojiti vreme za istraživanje i sumiranje utisaka kroz ovaj grad uspomena. 

PRIJAVLJIVANJE U PROSTORIJAMA JUNGLE TRAVEL-A:
GOSPODAR JEVREMOVA 49 BEOGRAD,

011/2400213 i 011/2182204,
email:jungletravel@gmail.com
radnim danima 09-19h i subotom 10-14h

NOVI SAD, ĆIRPANOVA BR. 4, 021/3016689
email:jungletravelns@gmail.com
radnim danima 10-18h i subotom 10-14h
*** PUTNICI IZ OSTALIH GRADOVA SRBIJE MOGU SE PRIJAVITI ZA PUTOVANJE PUTEM MEJLA jungletravel@gmail.com***

Dan 1 (25.04): Polazak sa parkinga ispred Muzeja istorije Jugoslavije (Kuće cveća) u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju I Italiju sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (26.04): U prepodnevnim časovima dolazak u Livorno na obalu Ligurskog mora. Ukrcavanje na brod i dnevna vožnja preko Tirenskog mora ka Korzici. Iskrcavanje u  Bastiji, nekadašnje ribarsko naselje, a danas glavna korzikanska luka sa epitetom „grada umetnosti i istorije“. Kratak obilazak grada i nastavak puta ka Sent Florentu, primorskom gradiću i popularnom odmaralištu. Smeštaj u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 3 (27.04): Doručak. Fakultativni izlet u Sarten i Ajačo. Krećemo ka jugu Korzike i prva stanica je gradić  Sarten, izgrađen na steni  iznad doline reke Rizanese. Gradić je poznat  po lavirintu  popločanih ulica, krivudavih prolaza i kuća starog grada koji čine posebnu arhitektonsku celinu. Upravo ovde se svake godine u maju održava Korzikanski festival, kada grad preplavljuju tenkovi, kostimirani plesači, svirači i akrobate. Kratka šetnja do glavnog trga i crkve Sen Mari sa karakterističnim zvonikom. Slobodno vreme. Izlet nastavljamo ka Ajaču, glavnom i najvećem gradu Korzike. Ajačo je ulogu glavnog grada preuzeo od Bastije, kada je Napoleon Bonaparta 1811. godine svoj rodni grad proglasio prestonicom. Fakultativni obilazak: rodna kuća Bonaparte pretvorena u muzej, De Golov trg, glavna luka, šoping ulica kardinala Feša (ujaka Napoleona Bonaparte). Slobodno vreme za šetnju i uživanje u ovom šarmantnom gradiću. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4 (28.04): Doručak. Fakultativni izlet u Bonifaćio i Porto Vekio. Ukras juga Korzike, Bonifaćio je grad-tvrđava iz 9. veka sa šarmantnim uskim ulicama i starinskom atmosferom. Izgrađen na nizu belih krečnjačkih stena, danas predstavlja biser korzikanskog turizma i čini jedinstvenim u odnosu na druga mesta. Fakultativni obilazak: Crkva Svete Marije, crkva Svetog Dominika, luka koja je nekad predstavljala gusarsku bazu đenovljanske mornarice, a danas modern marinu sa mnoštvom luksuznih jahti. Slobodno vreme. Šetamo kejem Kompareti, isprobavamo čuveni lokalni sladoled ili predlažemo vožnju lokalnim vozićem po gornjem utvrđenom gradu. Polazak za Porto Vekio. Karakterističan po lavirintu šarmantnih ulica, restorana, butika, citadeli i bastionima iz 16. veka, ovaj gradić je  poznato letovalište među turistima i nosi epitet francuskog “Sent Tropea”. Slobodno vreme za šetnju i šoping. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5 (29.04)Doručak. Fakultativni izlet u Korte i Kalvi. Poznat po ocu nacije, Paskalu Paoli, Korte je kratko vreme imao epitet prestonice. Predstavlja srce Korzike, jer se upravo ovde, u odnosu na druge gradove ostrva, najviše oseća duh korzikanske revolucije. Obilazimo centralni trg, trg Žan Pjera Gaforija... Gustiramo lokalni aperitiv “cap corse”. Za ljubitelje istorije, tu je i muzej Korzike u nekadašnjoj Đenovljanskoj citadeli sa preko tri hiljade eksponata koji dočaravaju život Korzikanaca kroz istoriju i njihove osobenosti. Slobodno vreme. Put nas dalje navodi u  Kalvi, gradić za koji meštani tvrde da se u njemu rodio čuveni moreplovac Kristofer KolumboFakultativni obilazak: Citadela iz 15. veka koja u potpunosti dominira gradom, Kolumbova kuća, palata guvernera Đenove. Šetamo kroz tunele i krivudave staze tvrđave i degustiramo lokalni sir sa maslinovim uljem uz vino. U povratku, vožnju nastavljamo ka L’ ile Rousse-a sa čuvenim belim svetionikom koji se ponosno izdiže iznad ostrva ovog živopisnog dela Korzike. Pravimo romantične fotke sa pogledom na more. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 6 (30.04): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja u ranim jutarnjim časovima. Vožnja do luke Bastije odakle isplovljavamo prema italijanskom kopnu. Dnevno krstarenje do Livorna i nastavak puta ka Pizi, Galilejevom gradu. Fakultativni obilazak grada: Polje čuda – Krstionica Svetog Jovana, katedrala Svetog Rinijera Krivi toranj, krstionica, monumentalno groblje svetitelja... Slobodno vreme za šetnju gradom. U večernjim časovima vožnja ka Tireniji i smeštaj u hotel. Noćenje

Dan 7 (01.05)Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Polazak za Luku u prepodnevnim časovima. Stižemo u Luku, rodno mesto Đakoma Pučinija. Grad je poznat po zidinama crvene opeke iz 17. veka i tornjevima koji su predstavljali simbol bogatstva čuvenih bankara. Fakultativni obilazak grada: trg Amfiteatro, katedrala Svetog Martina, crkva San Michele in Foro, Pučinijeva kuća. Slobodno vreme sa šetnju gradom i kupovinom suvenira. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskim formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 8 (02.05): Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

UPDATE 09.04: POPUNJENO!

FIRST MINUTE CENA DO 02.03. 269 EUR
NAKON 02.03. CENA SE POVEĆAVA NA 289 EUR

NAKON 09.02.2019. CENA SE POVEĆAVA NA 289 EUR

PRIJAVE: Prilikom prijave plaća se avans od 50 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Druga rata se plaća najkasnije mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke.

Aranžman obuhvata :

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na navedenim relacijama
 • Povratnu kartu za brod na relaciji Livorno – Bastija - Livorno
 • 4 noćenja sa doručkom (buffet) u 1/2  i 1/3 sobama u Sent Florentu
 • 1 noćenje sa doručkom u 1/2 sobama u Tireniji
 • Turističku taksu

Aranžman ne obuhvata :

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije pet dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove u hotelu i za vreme putovanja

Napomene:
Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu. 
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Cenovnik br. 1 važi od 04.02.2019.

Korzika je mediteransko ostrvo koje se nalazi na oko 200 km od Azurne obale. Sastoji se od dva departmana – Severne i Južne Korzike. Zbog svoje strateške važnosti u Sredozemlju, Korzika je često bila predmet oružanih sukoba između Francuske i Italije. Boreći se godinama unazad, nije uspela da se izbori za nezavisnost. Korzika po zakonu ima nešto veću nezavisnost od ostalih regija Francuske. Planine čine jednu trećinu ostrva i više od 200 plaža. Sa neverovatnim pejzažima, arhitekturom, rezervatima, nasleđem, prelepim plažama i načinom života svojih stanovnika, svakom posetiocu pruža poseban doživljaj. Usporena atmosfera I netaknuta priroda su ono što Korziku čini magičnom i danas predstavlja savršeno mesto za izlete, vožnje brodićima do skrivenih morskih uvala, planinske i pešačke ture, nautičke aktivnosti ili jednostavno uživanje u hotelima na samim plažama i u francuskoj hrani i dobrim vinima.

 

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel Adonis Residence 3* se nalazi u Sent Florentu, u neposrednoj blizini centra grada. Od plaže je udaljen 1,4 km. U sklopu hotela se nalaze coffe-bar, dva bazena i park. Gostima je na raspolaganju besplatan WI-FI. Sobe su opremljene kuhinjom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (buffet) u 1/2 i 1/3 sobama. http://www.adonis-residence-saintflorent.com/en/index.html

Grand hotel Golf 4* se nalazi u naselju Tirenija,u opštini Piza (18km od samog centra grada).  Od plaže je udaljen 300m. Sve sobe su 1/2 i opremljene sa tv, klima uredjajem i kuhinjom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.golf.hotel.pisa.it/

 

Sarten i Ajačo

Sarten je grad u jugozapadnom delu Korzike, smešten iznad doline reke Ricaneze. Gradić je poznat  po lavirintu  popločanih ulica, krivudavih prolaza i kuća starog grada koji čine posebnu arhitektonsku celinu. U starom delu grada se nalaze ostaci bedema iz 15. veka. Nezaobilazne atrakcije su i crkva Svete Marije, muzej  praistorije, Gradska većnica smeštena u nekadašnjoj palati guvernera Đenove. Sarten ima veoma dugu i staru istoriju. Ovde se svakog maja u godini slavi Korzikanski karneval. Četvorodnevni festival uključuje koncerte narodne korzikanske muzike kada se pojavljuju kostimirani plesači, akrobate na ulicama, pijacama i trgovima. U Sartenu se takođe svake godine održava religiozna litija na Veliki petak pod imenom Katenaču, koja je jedna od najstarijih i najpoznatijih religioznih obreda na Korzici. Bogatstvo grada se zasniva na visokoj oceni lokalnog „Sartene“ vina.

Ajačo je glavni i najveći grad Korzike. Nalazi se na zapadnom delu ostrva. Najpoznatiji je po tome što se upravo ovde rodio poznati francuski car Napoleon Bonaparta. Njegov rodni dom sada je pretvoren u muzej koji je opremljen nameštajem iz 16. veka, oružjem, portretima i porodičnim dokumentima. U gradu postoji i galerija posvećena Napoleonu u Muzeju lepih umetnosti u Ajaču. Sam grad ima zanimljivo kulturno nasleđe koje datira još od kraja 13. veka, kada su ga otkrili Đenovljani. U centru grada nalazi se De Golov trg sa statuom Napoleona na konju. U starom gradu se nalazi glavna, ogromna luka sa šarmantnim uskim uličicama i šoping ulicom kardinala Feša. Ajačo nosi i epitet „prestonice Korzikanske Azurne obale“.

 

Bonifaćio i Porto Vekio

Bonifaćio se nalazi na živopisnoj lokaciji na jugu ostrva, na litici okružen drevnim zidovima. Udaljen je je samo 11km od susedne Sardinije, a u njegovoj blizini je i najveći prirodni rezervat ostrva, istoimeni moreuz Bonifaćio. Bonifaćio predstavlja grad-tvrđavu iz 9. veka  kada ga je osnovao Bonifasio, markiz od Toskane. Grad je zadržao starinski izgled sa šarmantnim lavirintom srednjovekovnih ulica i prolaza. Ovde se nalazi crkva Svete Marije čija unutrašnjost oduševljava svakog posetioca. Druga poznata turistička atrakcija je gotska crkva Svetog Dominika koja datira iz istog perioda. Danas grad predstavlja biser korzikanskog turizma i svojim izgledom čini jedinstvenim u odnosu na druge gradove ostrva.

Porto Vekio je lučki grad na jugu ostrva. Godine 1539., senatori Đenove su predložili da se izgradi tvrđava za uvoz i izvoz robe iz koje će kasnije nastati grad Porto Vekio. Karakterističan je po starom gradu čiji izgled i arhitektura podseća na orlovo gnezdo. Sa zidova đenovljanske citadele iz 16. veka  pruža se divan pogled na marinu preplavljenu jahtama. Centar starog grada je trg Republike, živopisan prostor sa brojnim restoranima, buticima, suvenirnicama... U blizini ovog grada se nalaze neke od najlepših plaža ostrva što čini Porto Vekio idelanim mestom za odmor i zabavu.

 

Korte, Kalvi i L’ ile Rousse

Korte, smešten u istoimenom zalivu, sa  živopisnom marinom i pet kilometara dugom plažom,  predstavlja popularnu turističku destinaciju za odmor. Korte je srce Korzike, jer se upravo ovde, u odnosu na druge gradove ostrva, najviše oseća duh korzikanske revolucije. Tokom Srednjeg veka, Kalvi je bio zasebna republika i dok je ostrvo bilo pod upravom Đenove, ovaj grad je bio najznačajniji na Korzici. Poznat je po ocu nacije – Paskalu Paoli. Prilikom posete, prvi utisak koji vam ostavlja je đenovljanska citadela na vrhu stene iznad grada. Tu se nalazi i muzej Korzike, sa preko tri hiljade eksponata koji dočaravaju život Korzikanaca kroz istoriju i njihovu osobenost. Centar grada je oko trga Gafori sa statuom generala Žan Pjera Gaforija ispred zgrade u kojoj je živeo.  Tu se nalaze i restorani i barovi predviđeni za turiste.

Kalvi je grad na severozapadnom delu ostrva, poznat po svojim plažama i uvali u obliku polumeseca. Srednjovekovna tvrđava gleda na marinu sa zapadnog kraja zaliva, sa kaldrmisanim ulicama i baroknom katedralom Svetog Žan Baptiste. Meštani ovog grada tvrde da se ovde rodio čuveni moreplovac Kristofer Kolumbo, pa važnu turističku atrakciju predstavlja Kolumbova kuća u kojoj je navodno Kristofer rođen. Kalvi je takođe poznat po letnjem džez festivalu. Koncerti se održavaju na raznim mestima širom grada i u njegovoj okolini. Jedan je od najposećenijh letovališta i mesta za odmor  na ostrvu tokom letnjih meseci.

L’ ile Rousse, u prevodu „crveno ostrvo“, osnovao je Paskal Paoli 1758. godine sa ciljem da izgradi luku koja neće biti pod kontrolom Đenovljana. Grad se nalazi na zapadnoj obali Korzike. Arhitektura grada u velikoj meri datira iz 18. i 19. veka. Za razliku od drugih gradova na ostrvu,  ovde je osmišljen i izgrađen raspored pravih ulica punih turističkih sadržaja predviđenih za posetioce. Šetajući malo severno od grada, stići ćete Ile do de la Pietra i svetionika. Pri zalasku sunca,  imaćete odličan pogled na dva susedna mala ostrva sa bojom kamena po kojima je grad i dobio ime. Pristup ovom ostrvu koji je povezan sa uskim zemljanim putem imaju i trajekti koji dolaze iz Nice, Marseja i Tulona.

Hotel Adonis Residence 3* se nalazi u Sent Florentu, u neposrednoj blizini centra grada. Od plaže je udaljen 1,4 km. U sklopu hotela se nalaze coffe-bar, dva bazena i park. Gostima je na raspolaganju besplatan WI-FI. Sobe su opremljene kuhinjom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (buffet) u 1/2 i 1/3 sobama. http://www.adonis-residence-saintflorent.com/en/index.html