Iskustvo plivanja sa ajkulama na Maldivima

Dan zapocinjemo odlaskom u luku i ukrcavanjem na brzi brod kojim krecemo u novu avanturu. Nova avantura? Ne samo “jos jedna u nizu”, vec jedna od onih koju pamtite do kraja zivota! Koliko novog iskustva mozete doziveti u svega nekoliko sati..? Ja cu Vam dati odgovor. 

Zastajemo u Indijskom okeanu, da nam najlepsi sisari probude i najlepse emocije. Zaustavicemo se i svu paznju usmeriti na posmatranje delfina. Ni posle nebrojeno mnogo puta na istom mestu, ne prestajem da im se radujem. Najneznije reakcije svojih putnika imam priliku da vidim upravo u ovom momentu. Ostanemo bez daha posmatrajuci ih.  

 

Voznju nastavljamo do jednog od lokalnih ostrva - Fulidhoo. Reci cu Vam po cemu je ostrvo poznato, i zbog cega smo i mi ovde.

 

Stingray.  Pripada parodici raza. Ovo je jedno od mesta gde Vas suret sa njima moze izgledati upravo ovako. Iskoristite priliku da ih pomazite, nahranite, ali i napravite lepu fotografiju za uspomenu. 

Nas izlet nastavljamo do najuzbudljivijeg pointa za ovaj dan. Konacno dolazimo do mesta gde imamo priliku da zaplivamo sa ajkulama. Naravno da niste u opasnosti! I naravno da je adrenalin na maksimalnom nivou! Nakon sto dobijete sve neophodne informacije, krecemo u jednu od najludjih avantura. Spremite peraja, maske, jer mi smo spremili GoPro kamere da zabelezimo Vase nezaboravno iskustvo. Ajkule su duzine 2 do 3 metra, njihovi zubi nisu veliki niti previse ostri, a hrane se ribama. Dakle, vi niste njihov rucak! 

 

Da li ste sada Vi ogladneli? Verujte da jeste! Odlazimo na jedno od najlepsih prirodnih formacija. Na jedan od onih nestvarnih pescanih sprudova u sred okeana. Tamo gde Vas beskrajno plavetnilo okruzuje sa svih strana. Nakon zajednickog rucka na plazi sledi kupanje, fotografisanje, i potpuni dozivljaj rajskih ostrva- Maldiva! 

 

Dosao je trenutak da nas izlet privedemo kraju i spremimo se za novo iskustvo!