Španija

Španija

Kraljevina Španija je kolevka flamenka, koride, paelje sangrije, zemlja srdačnih ljudi i prelepe morske obale. 

Ponuda za Španiju je bogata: letovanje u Ljoret de Maru, najjeftinija ponuda Barselona novembar, Andaluzija i Maroko, letnja proputovanja AndaluzijaBarselona-Madrid-LisabonBaskija i Portugalija.

Glavni grad Španije je Madrid i treći po veličini u Evropskoj Uniji, a veći turistički centri su još:  

Barselona,Malaga,Sevilja,Granada,Valensija,Bilbao,La KorunjaSaragosa. U Španiji se održavaju neobični festivali, a treba izdvojiti La Tomatina kada se ljudi gađaju paradajzom i San Fermin kada se ljudi trkaju sa bikovima na ulicama Pamplone. Tradicionalna predstava je korida, borba bikova i toreadora

Najpoznatiji umetnici ŠpanijeAntonio GaudiPablo Pikaso i Salvador Dali pobrinuli su se da ulice poznatih gradova budu ukrašene posebnim stilom i arhitekturom, da se slike i umetnine Pikasa nađu u svakoj galeriji, da se Dalijev muzej nađe na svakom prospektu turističkih ponuda, dok su Mario Vargas Ljosa i Garsija Lorka zaslužni su za da se kvalitetna književna dela nađu na policama biblioteka i kafića. Svaka znamenita ličnost ostavila je trag na duh i kulturu Španije i dala joj poseban pečat vredan posete. 

Zanimljivosti o Španiji:

-Španska himna nema reči i jedna je od najstarijih u Evropi

-Sagrada familia, najveća atrakcija Barselone, gradi se od 1882.godine i biće završena 2026.

-Najstariji svetionik na svetu je Herkulov toranj u Galiciji

-Španski jezik koristi 410 miliona ljudi, te je on drugi najzastupljeniji jezik sveta

-Najskuplji restoran na svetu nalazi se na Ibici Sublimotion

Putovanje u Španiju je mnogo više od turističke posete, to je mogućnost da jedete tapase, kremu katalanu, gledate koridu, igrate flamenko i družite se sa lokalcima, jer španski običaji i kultura će vas oboriti s nogu.

Putovanja

Individualna putovanja