Austrija putovanje

Austrija, država centralne Evrope, tokom cele godine privlači na Alpe i uživanje u ski centrima, ali i u netaknutoj prirodi. Pogledi na Dunav su nezaboravni, a čisti alpski vazduh je prava blagodat gde god na njenoj teritoriji bili. Ova zemlja se može pohvaliti i time da je zemlja valcera, umetnosti, prelepih parkova, ukusne saher torte. Raj za kupovinu do mile volje u dugim shopping ulicama. Veličanstvena zemlja sa bogatim arithektonskim i kulturnim nasleđem, po svom šarmu i raskoši, bliska Francuskoj i Italiji. Pogotovo njen glavni grad Beč. 
Beč je jedna od najstarijih metropola u centralnoj Evropi, carski grad, mesto na kome su se vekovima ukrštale kulture i mešali uticajni brojnih naroda, grad koji je bio je sedište imperatora Svetog rimskog carstva i prestonica Habzburške monarhije, a krajem 19.veka na vrhuncu slave – 4. Grad po veličini na svetu. Pored najposećenijih znamenitosti grada kao što su Šenbrun palata, Hofburg, katedrala Stefansdom, Trg Marije Terezije, Muzejska četvrt, čekaju brojne zanimljivosti: gde se čuva "koplje sudbine" kojim je navodno legionar Longin probo Isusa i zbog koga je Hitler anektirao Austriju, koja je prva kaferetija na svetu iz 1685.godine, šta sve možete kupiti na pijaci Nahmarkt. 
Jedna od naših omiljenih destinacija za izlete je i Halštat. Kada vidite fotografije ovog gradića, već naslućujete magiju. Halštat se nalazi na obali istoimenog jezera iznad koga se uzdižu vrhovi Alpa. Najveća atrakcija gradića je njegova lepota i arhitektura u stilu romanike, gotike i baroka koja ga je uvrstila na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine.

Polasci

Putovanja