Namibija

Namibija

Da li ste spremni za autentičnu Afričku avanturu? Jungle pleme vas vodi u Namibiju, prvobitnu prapostojbinu plemena Bušmana, Damara i Mamaka. Ova zemlja netaknute prirode je svetsko izvorište dijamanstskog dragog kamenja, kao i raznih drugih ruda.

Na našoj neobičnoj avanturi jedna od glavnih baza za istraživanje će nam biti Svakopmund, gde ćemo imati priliku da istražimo najstariju pustinju na svetu Namib. Ovu pustinju razdvaja visoravan u kojoj leži glavni grad, a svoje ime je dobila po neverovatnom prostranstvu. Nakon pustinje se selimo na prelepe plaže Svakopmunda, da uživamo u pravom tropskom uživanju i spremimo se za odlazak u Valvis Bej (Walvis Bay), gde nas čekaju razne adrenalinske aktivnosti.  

Priča se nastavlja na severu, gde ćemo imati prilike da upoznamo i doživimo autentičnu svakodnevicu sa veselim stanovnicima Himba plemena, a zatim uživati u neverovatnom safariju u Etoša Nacionalnom parku - Nekadašnjem najvećem rezervatu životinja na svetu.  

Da li ste spremni na avanturu života? Doći ćemo kao turisti, a napustićemo ovaj afrički dragulj kao pravi svetski putnici, što će zapravo i biti najbolji suvenir sa ovog putovanja.

Polasci

Putovanja

Individualna putovanja

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Namibija

Namibija je država u južnoj Africi na obali Atlantskog okeana. Graniči na severu s Angolom, na severoistoku sa Zambijom, na istoku s Bocvanom, na jugu sa Južnoafričkom Republikom. Namibija je postala nezavisna od Južne Afrike 1990. i spada među mlađe svetske države.

Površina zemlje: 825.418, 33. po veličini u svetu;

Broj stanovnika: 1.820.916

Glavni grad: Windhoek

Nacionalnost:Većina stanovnika Namibije su crnci (87%), uglavnom iz naroda Ovambo koji čini oko polovinu stanovništva. U zemlji žive i velike grupe Nama i Bušmanakoji se izgledom vrlo razlikuju od ostalih crnačkih naroda u Namibiji. Belaca je oko 6%, što je među najvećim procentima u supsaharskoj Africi. Većina belaca i mešanih govori afrikans i južnoafričkog su porekla, a manji broj potiče iz Nemačke i Velike Britanije.

Službeni jezik:Iako je engleski službeni jezik, većina bele populacije govori afrikans ili nemački koji su bili službeni do nezavisnosti 1990. Jezik domaćeg stanovništva je ovambo ili neki od manjih jezika. Najbrojnija religija je hrišćanstvo, a među hršćanima najviše je pripadnika Luternaske crkve.