Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar je ostrvska zemlja smeštena u Indijskom okeanu, jugoistočno od afričkog kontinenta. Glavni grad je Antananarivo.

Ova zemlja je poznata po svojom jedinstvenom biodiverzitetu i bogatoj kulturi. Geografski, Madagaskar je četvrto po veličini ostrvo na svetu, sa raznolikim pejzažima koji uključuju tropske prašume, planine, pustinje i obalu sa prelepim plažama. Ostrvo je dom za mnoge endemske biljne i životinjske vrste, što ga čini jednim od najvažnijih područja za očuvanje biodiverziteta na svetu. 

Ljudi Madagaskara, poznati kao Malagasi, potiču iz različitih etničkih grupa koje su se tokom vekova doseljavale na ostrvo, uključujući i afričke, azijske i polinežanske uticaje. Ova raznolikost se ogleda u jezicima, kuhinji, muzici i tradicijama Malagasija. Ekonomija Madagaskara se zasniva na poljoprivredi, pri čemu su najvažniji usevi pirinač, kafa, vanila i začini. 

Madagaskar je poznat i po svojim jedinstvenim turističkim atrakcijama, uključujući nacionalne parkove sa divljim životinjama poput lemura i baobaba, prelepe plaže duž obale, kao i kulturne atrakcije poput tradicionalnih sela i istorijskih lokaliteta.

Polasci

Putovanja

Individualna putovanja