Mauricijus putovanje

Netaknuta priroda, šljašteće plavo more, šerenilo cveća  i sitan beli pesak... dobrodošli u rajski svet!

Sve ovo može da se vidi na turističkim slikama i fotografijama, međutim, Mauricijus je pravi izbor i za sve one željne rekreacije i sporta. Ovo je destinacija koja će zadovoljiti i želje najzahtevnijeg avanturiste jer pruža vrhunsko planinarenje, kite surfing i ronjenje. Masivni koralni greben okružuje čitavo ostrvo i  predstavlja pravi užitak za iskusne ronioce.

Pored predivnih plaža i laguna koje su zaštitni znak ostrva, planinska unutrašnjost bogata je prašumama, vodopadima, planinarskim stazama i divljim svetom. Zelene šume obezbeđuju dom za retke biljne i životinjske vrste, kao što je leteća lisica koja se samo ovde može videti. U čuvenom Casela parku doživećemo safari avanturu i videti zebre, nojeve, žirafe, kamile, lavove, tigrove, na Tamarin plaži delfine i kitove, a u selu Chamarel džinovske kornjače.

Glavni grad je Port Louis sa lukom i citadelom koja dominira gradom, a značajni su pijaca, luksuzni kvart Caudan Riva, hipodrom Champ de Mans, Palata vlade... Na planini Le Pouce (engl. The Thumb) nalazi se Nacionalni park. Ime je dobila po vrhu čiji izgled podseća na palac, a sa njega se pruža predivan pogled na grad i okolinu.

Severni deo ostrva nudi najbolju kombinaciju plaža, tradicionalne hrane i noćnog života. Partijamo na plaži uz poznate zvuke DJ-a dok nam visoke palme prave hlad za ispijanje šarenih koktela od ruma i lokalnog Phoenix piva. Pravimo najbolje fotografije za instagram dok u rukama držimo velike plodove ananasa i kokosa.

Probaćemo tradicionalna jela kao što je dholl puri (palačinka punjena graškom i mešavinom začina), škampe u ljutom sosu, pržene nudle i riblje specijalitete pripremljene na sve moguće načine.

Gostoljubivi Mauricijus ne nudi samo lepo vreme i fantastične plaže, već kulturni identitet vredan istraživanja. Budi deo još jedne Jungle avanture!

Polasci

Putovanja