Nezaboravni rafting Tarom

Jedno od najuzbudljivijih i najlepših putovanja vezuje me za rafting na reci Tari. Reka Tara, neobična, divlja, prelepa reka na severu Crne Gore poznata širom sveta upravo zbog svoje lepote, nudi potpuno neobično iskutvo koje se pamti, rafting.
Tih nekoliko dana bili su potpuno neobični, veseli i zaista zanimljivi. Oduševio sam se čim smo stigli u kamp, gde je Jungle Tribe organizovao žurku na otvorenom. Dosta mladih ljudi se okupilo oko logorske vatre, pravili roštilj, pevali, igrali… savršen početak.
Sledeće jutro smo krenuli i ubrzo smo stigli do odredišta odakle počinje spust po divljoj reci. Upali samo u čamac sa potpuno nepoznatim ljudima ali ubrzo smo se upoznali i krenuli!


Morali smo obući specijalna odela jer je voda veoma hladna, što je bilo super jer smo odmah zavezali džak sa pićem koji je polako plovio za nama.
Oduševila me ova čudesna reka. Voda je bila ledena i potpuno čista, i zaista je super osećaj kad možeš da se sagneš i piješ vodu direktno iz reke!
Priroda oko Tare je predivna, povremeno se pojavljuju male plažice na kojima smo stajali i pokušavai da se kupamo. Nekome je palo na pamet da hvatamo male rečne zmije, suludo, ali bilo je bas zanimljivo.
Jedna od posebnih atrakcija je kupanje u malom izvoru sa vodopadom gde je temperatura vode svega 4°C!
Plovili smo dalje i stigli do kafića na obali reke gde smo stali i uzivali u svežem vazduhu, lepoti guste šume i reke Tare.
Krenuli smo dalje, a onda je postalo veoma uzbudljivo jer smo nekako uspeli da se nasučemo na stenu u sredini reke. Pokušavali smo da se odvojimo i krenemo nekako ali nije išlo. Konačno su neki veseli momci sa Jungle Tribe majicama prišli i pomogli nam.


Plovili smo jos nekoliko sati i stigli do kraja puta, a onda smo skakali u vodu, izvlačili čamce i krenuli natrag u kamp. A tamo ponovo vatra, muzika, smeh…..
Po završetku ovog putovanja ostale su mi lepe uspomene…. Ledena reka prozirno plave boje, veseli ljudi, divna priroda, sve ono što nam se izdešavalo, su stvari koje ću pamtiti.
I zaista, ko jednom ode i iskusi rafting želeće ponovo i ponovo, i uvek će biti potpuno drugačije i nezaboravno!

Petar Sretenovic