Restorani na Zanzibaru

Hrana na Zanzibaru odražava kulture koje su ostavila traga na ovom podneblju, i na vašem porodičnom putovanju sa decom sa hranom se možete upoznati ovde.

Kako biste se što bolje pripremili i znali šta vas očekuje na vašem putovanju sa decom na Zanzibar, u nastavku vam dajemo preporuke za restorane na Zanzibaru koji su pogodni za decu, a imaju i ukusnu hranu 🙂

Restoran Mr. Kahawa

 

Restoran se nalazi u mestu Paje, moderniji i prostran restoran na samoj plaži. Nije tipičan lokalni restoran, ima raznovrsnu hranu, odličan za decu (ima i klasične club sendviče sa piletinom i slaninom). Trude se da očuvaju lokalnu kulturu, pa ne služe alkohol. Restoran je čist, na podu je beton, nije pesak, toalet je dobar, zgodno je i da se deca presvuku i da se igraju ispred restorana dok roditelji jedu. Uglavnom je većina stolova u hladu. Nije skupo. Porcije su velike i jako je ukusno!

Preporučujemo:

Piće: Green, orange i yellow shake

Predjelo: Sveža salata sa hobotnicom

Glavno jelo: Falafeli u tortilji sa tzatzikijem, patlidžanom, papajom i ostalim povrćem

Dezert: čokoladni kolač sa kikirikijem i kolač sa kokosom

 

Restoran New Teddy’s place

New Teddy’s place je bar i restoran  u okviru hostela, takođe se nalazi u mestu Paje. Ima puno prostora i jako je lepo, hodate po pesku, što će i deci biti zanimljivo i nalazi se na oko 100m od plaže, toaleti su čisti.

Preporučujemo:

Piće: Moskow mule i Passion fruit konjagi (lokalno piće), mada su im svi kokteli odlični J

Imaju i sokove – ananas, marakuja, mango…

Glavno jelo: grilovani morski plodovi, paste, kuvana tradicionalna jela

Restoran Cholo se nalazi u mestu Nungwi, tačnije na samoj obali Nungwi plaže kao deo niza ostalih rizortova i lokala (nije pusto oko njega). Dole je pesak, ima mnogo zanimljivih detalja, i odličan je za decu, imaju mnogo prostora za igru i sitnica koje im privlače pažnju. Ovde toalet nije baš najčistiji.

 

Preporučujemo:

Piće: Cholo koktel

Jelo: Fish coconut cruble

Restoran Emerson spice je veoma ozbiljan i čist restoran u sklopu istoimenog hotela u centru Stone town-a. Osoblje vrlo profesionalno i ljubazno, enterijer predivan i prezanimljiv, naročito unutrašnja skrivena baštica, toalet čist.

Preporučujemo:

Piće: Mixed juice i lime juice – odlični

Jelo: Jastog sa raznim povrćem, prilozima i rižom

 

 

Restoran Lukmaan je lokalni restoran u Stone Town u kom se služi prava zanzibarska hrana. Ovo je restoran za preporuku ukoliko želite da probate lokalnu hranu, ali nije skroz za decu. Za odrasle je dobar doživljaj, jer svraćaju lokalci da jedu.

Preporučujemo:

Piće: imaju egzotične sokove (čak i od durijana), ali i osvežavajuće sa kokosovim mlekom.

Glavno jelo: hobotnica u kariju od kokosa i pasulj u kokosovom mleku

Sunset bar Africa House hotel  je hotel sa istorijskom podlogom i vrlo je autentičan. Na velikoj otvorenoj terasi koja gleda na zapad dolazi se oko 16:30/17:00 i uživa u zalasku sunca. Na terasi peku roštilj, onako ,,s nogu” može da se čalabrcne. Ima dosta prostora i toalet je čist.

Preporučujemo:

Piće: Negroni koktel

 

Restoran The rock

 

Verovatno najpoznatiji restoran na Zanzibaru, u mestu Michamwi, drži ga veoma ljubazan Italijan, sve je pod konac. Ako se krene oko 12h dođe se čamčićem, jer je plima, a popodne može peške od restorana do puta, jer je oseka. Nema previše prostora za decu, više je romantična atmosfera. Ima balkon srednje veličine, toaleti odlični.

Preporučujemo:

Piće: njihovo belo vino – odlično

Jelo: Pasta sa morskim plodovima, njoke sa morskim plodovima

Restoran Kendwa Rocks je u sastavu istoimenog hotela na samoj obali,u mestu Kendwa i ima dva dela. Veliki izbor jela (grilovani morski plodovi, pizza, indijska jela), svaki dan imaju meni dana i uvek bude nešto zanimljivo.

Prijatno!