Top 10 mesta za najjeftiniji, a najukusniji obrok u Barseloni

Kada krenete na putovanje u Barselonu potrebno je da imate na umu da vas čeka dosta pešačenja, od kog se naravno nećete umoriti, jer ova evropska destinacija opija svojom lepotom. Ipak, onaj koga lepota Barselone neće lako prevariti jeste vaš stomak. Stoga, ako se pitati gde jesti u Barseloni, u nastavku ćemo vam preporučiti mesta. Na ovim mestima će vaše čulo ukusa uživati, ali će i vaš novčanik biti zadovoljan prisutpačnijim cenama u jednom skupom gradu. 

1. Kino

Na svega 5 minuta hoda od čuvene ulice La Rambla možete naći savršeno mesto za čuvene tapase. Ono što je najukusnije na meniju restorančića Kino, jesu patatas bravas - krompir sa najukusnijim dresingom. Ovaj dresing je pomalo ljutast, ali taman toliko da ga obožavaju i oni koji vole ljuto i oni koji nisu neki fanovi. Osim toga, probajte i krokete sa sirom, mesom ili ribom!

2. La Boqeria

Kažu da se duša grada najbolje oseti na pijaci, pa što da ne uključimo i jedno takvo mesto na ovu listu? La Boqueria je pre svega pijaca hrane, smeštena u ulici La Rambla. Ovde možete naći sveže i gusto ceđene sokove, čuvenu špansku šunku, peciva (preporuka za emapade!), gotova jela, i sve to po povoljnim cenama. Dodatni savet je da dođete pred zatvaranje, tada će prodavci spustiti svoje cene i do 50%. Što je savršen izbor za brzu večeru u Barseloni.

3. Patagonia Bar

Bilo da je vreme za doručak ili za slatki predah ćurosi sa čokoladom su sjajan izbor. Ne morate daleko od centralne ulice La Rambla, ovaj bar se nalazi u njoj. Sedite za bar kao što to španci čine i ćaskajte sa baristom ili drugim gostima dok grickate hrskave ćurose.

4. 100 montaditos

Lanac restorana koji je poznat po svojim ukusnim sendvičima (tapas) i odličnom pivu možete pronaći širom Barselone, ali i Španije.

5. Bar - Restaurante Fernando

Pravi je greh otići u Španiju, a ne probati čuvenu paelju. U ovom restoranu probajte ovaj specijalitet i obavezno nazdravite sa čašom (ili dve) sangrije. Nalazi se nedaleko od ulice La Rambla.

6. Vinitus

Možda sa najvišim cenama na ovoj listi, ali za prave gurmane pun pogodak. Probajte njihove tapase od ribe (npr. oktopoda) i nećete pogrešiti. Nalazi se nedaleko od Kase Batljo.

7. Gauchos Restaurante Argentino

Maštate o Južnoj Americi? Neka vas specijaliteti Argentinaca koji drže ovaj restoran na kratko odvedu na drugi kontinent. Ovaj restorančić se takođe nalazi nedaleko od Kase Batljo.

8. Taquerías Tamarindo

Za još jedan „skok“ na drugi kontinent. Ovoga puta u pravcu Srednje Amerike i preukusnih meksičkih specijaliteta. Ovaj restoran pronađite u blizini Univerziteta Barselone.

9. Da Nanni Pizzería

Idealno mesto ako biste prezalogajili parče pice na brzinu ili usput u slučaju da ne želite da gubite vreme u obilasku Barselone. Nalazi se nedaleko od Gradske katedrale.

10. Ulica Carrer dels Escudellers

Na kraju, ako biste samostalno da odlučite gde biste seli, najbolje je da zađete u ovu ulicu. Ona je puna barova i restorančića sa pristupačnom ponudom. Naš favorit je Tapas Royale.

Jelena Stefanović