Zašto putovati na Maldive?

Ukoliko ste ljubitelji uživanja na plaži, kupanja, sunčanja I vodenih sportova – Maldivi su Vaše sledeće putovanje. Zašto?

Sve plaže su oivičene palmama I azurno plavim lagunama I kao takve predstavljaju idealnu destinaciju za odmor iz snova.

Mladivi su destinacija broj jedan za medeni mesec I  može biti savršeni početak Vašeg zajedničkog života sa voljenom osobom. Odmarališta su dostupna jedino vodenim putem, što znači da su izolovana, I možete da uživate u miru I tišini. Mnoge poznate ličnosti su upravo svoja venčanja pravili na jednom od maldivskih ostrva, a kako cene više nisu toliko visoke, zašto ne biste I Vi?

Svaki resort je poznat po svojim spa centrima koji nude različite vrste tretmana, izmedju ostalog I masaže, sa mnogobrojnim aromatičnim uljima, a to samo može doprineti da maksimalno iskoristite svoje putovanje za odmor I relaksaciju.

Ukoliko ste ljubitelj upoznavanja drugih kultura, ostrvo Male je prva stanica za Vas na ovom putovanju. Poznato je po svojim tržnicama, gde možete da kupite suvenire sebi ili sebi dragim ljudima, a ako volite morske ukuse – riblja pijaca je nezaobilazna, I garantujemo da nećete moći da pogodite ime svih tih riba koje se nalaze na tezgama. Male je poznat I po raznim začinima I ukusima, koje dodatno obogaćuju njihovu kuhinju. 

Maldivi su specifični zbog prirodnog fenomena koji se dogadja u vodi tokom noći. Kada mikroskopski organizmi odreaguju na kiseonik u priobalju, proizvode predivni plavi sjaj, gde Vam se čini da voda svetluca pod Vašim stopalima. Neverovatna scena zbog koje je vredno da posetite ova magična ostrva.  Pored toga, priroda je neprikosnovena, I veoma se vodi računa o tome da se sačuva. 

Na ostrvima postoje brojne opcije ukoliko želite da se oprobate u ronjenju, snorklingu ili pak plivanju sa ajkulama. Ovaj deo sveta je jedan od vodećih što se tiče podvodnog života, a more je veoma toplo te predstavlja pravi užitak. Postoje I opcije višečasovnog krstarenja gde možete obići I susedna ostrva.

Smeštaji na Maldivima su posebna priča. Postoje ekskluzivni hoteli za hedoniste, kao što su bungalovi na vodi, gde možete direktno iz kreveta da udjete u more ali za to morate da izdvojite pozamašnu sumu novca, dok postoje I opcije lokalnih guest house-a gde imate mogućnost da se približite lokalnom stanovništvu, I prodjete dosta povoljnije.

Ako ste romantik, al-fresko večere pod zvezdama su prava stvar I nezaboravno iskustvo za Vas. Sve što poželite na Maldivima je moguće, I uvek će se naći neko ko će da učini sve da ispuni Vašu želju. Večera sa svećama na plaži uz ukusna jela ostaviće na Vas poseban utisak. 

Maldivi posedju plaže kakve vidjamo samo na razglednicama I u katalozima, nisu pretrpane turistima I prepuštene su samo Vama. Ovaj raj na zemlji je udaljen samo par sati leta od Vas, I na raspolaganju Vam je tokom cele godine. Razmislite o tome sledeći put kada budete uzimali slobodne dane na poslu, jer baš Vi možete upotpuniti tu razglednicu.