Indija i Nepal

Indija i Nepal

cena od
1.659
EUR ,00
sada od
1.559
EUR ,00
trajanje
16 dana
Prijavi se Upit
Upit

Da li ste spremni na nezaboravno putovanje gde ćemo za 16 dana obići dve fenomenalne države Azije? 

Uđite u svet čuda i kontrasta, doživite Indiju i Nepal na način koji će vas ostaviti bez daha! Evo i nekoliko informacije vezane za ove spektakularne zemlje:

Indija – zemlja koja oduzima dah svojom raznolikošću, bogatom istorijom i živopisnom kulturom. Od mističnih hramova do prelepih gradskih pijaca, svaki korak kroz ovu zemlju je kao da se otvara nova stranica u knjizi avanture. Prožeta duhovnošću i mitologijom, Indija je dom brojnih religija i duhovnih praksi, od hinduizma do budizma. Ako želite da doživite kulturološki šok – onda je ovo destinacija za vas! Ovde se prošlost prepliće sa sadašnjošću, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja ostavlja bez daha. Pripremite se da se prepustite čarima Indije, gde svaki trenutak predstavlja putovanje kroz vreme i prostor. U ovoj avanturi ćemo posetiti Tadž Mahal, biser arhitekture i simbol večne ljubavi. Smatra se jednim od najlepših građevina na svetu, izgrađen je u 17. veku za voljenu suprugu mogulskog cara Šaha Džahana. Njegova beličasta mermerna fasada, izvezeni detalji i simetrični vrtovi očaravaju posetioce iz celog sveta. A zbog njegove lepote, nismo mogli da izostavimo u ovoj turi i ostale znamenitosti grada Agre, kao što je Crvena Tvrđava, impozantna građevina napravljenu od crvenog peska, koja se uzdiže iznad reke Jamune. Ova tvrđava je bila sedište mogulskih vladara i svedok je mnogih istorijskih događaja i legenda.

Nepal – zemlja neverovatne lepote i duhovne dubine, dom najvišeg vrha sveta, Mont Everest. Nepalski pejzaži oduzimaju dah svojom netaknutom prirodom, bujnim šumama i snegovitim planinama. Katmandu, glavni grad Nepala, oslikava spoj drevne tradicije i modernog života, sa svojim fascinantnim hramovima, živopisnim tržnicama i kosmopolitskom atmosferom. Nepalska kultura je prožeta duhovnošću i duhovnim učenjima, što se oseća u svakom aspektu svakodnevnog života.  Sa svojim šarenim pijacama, drevnim hramovima i kosmopolitskom atmosferom, ova prestonica je mesto gde se susreću tradicija i modernost. Svaki korak kroz njene ulice nosi sa sobom priče drevnih civilizacija i duboku duhovnu povezanost sa Himalajima.

Pokara, sa svojim nestvarnim prizorima, predstavlja pravu oazu mira i lepote. Smeštena kod Anapurna planina pruža posetiocima nezaboravno iskustvo prirode u svojoj punoj lepoti. Ovde možete uživati u šetnjama kroz netaknute pejzaže, posmatranju zalazaka Sunca nad planinama i upoznavanju sa živopisnom kulturom lokalnog stanovništva. Pokara je mesto gde se duša oslobađa i gde se oseća snaga prirode koja okružuje ovaj magični grad.

Ovo putovanje kroz Indiju i Nepal pružiće vam nezaboravne trenutke, od susreta sa lokalnim stanovništvom do istraživanja drevnih spomenika i svetih mesta. Budite spremni da se prepustite čarima ovih fascinantnih zemalja, gde svaki trenutak nosi sa sobom novu avanturu i dublje razumevanje sveta oko nas. Pa ne čekajte ni trenutak više i pođite sa veselim plemenom na ovo neverovatno putovanje!

Na ovom putovanju čekaju nas :

Nju Deli – glavni grad Indije, lavirint hramova, džamija, ulične hrane, hinduizama i ljudi

Agra – poseta Tadž Mahalu i Crvene Tvrđave

Katmandu – glavni grad Nepala, centar u duhovnom i religioznom smislu

Pokara – koja će vas oduševiti veličanstvenim prizorima, vrhova prekrivenih snegom i svojom nestvarnom lepotom

Aktivnosti uključene u cenu aranžmana:

◾ Obilazak Pahargandž bazara u Deliju

◾ Obilazak Konat trga i moderne četvrti u Deliju

◾ Oproštajna večera u Nepalu

◾ Obilazak Akšardam hrama u Deliju


Ruta
Beograd
Istanbul
Nju Delhi (New Delhi)
Katmandu
Pokhara
Katmandu
Nju Delhi (New Delhi)
Istanbul
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Grupna putovanja
Avanture i ekspedicije, Daleke destinacije
Destinacije
Indija, Nepal
Kod putovanja
INNP1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 12 , Maks 16 ,

Plan i program

Plan i program puta važi za polaske 3. 10. 202420. 10. 20244. 11. 2024

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla” u Beogradu, dva i po sata pre leta. Let za Istanbul u 14.35/15.25h (TK 1080). Dolazak u Istanbul u 18.20/18.25h i presedanje za let za Nju Deli u 20.15/20.50h (TK 716).

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Istanbul, u ekonomskoj klasi sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Istanbul – Deli, u ekonomskoj klasi sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Beograd
 • Istanbul

Dolazak u Indiju u 4.45/5.15h, zemlju intenzivnih doživljaja. Transfer do smeštaja. Dobrodošli u Nju Deli (New Delhi) – glavni grad Indije. Pustolovina na glavnom bazaru koji će vas upoznati sa svakodnevnicom lokalnog stanovništva i pružiti vam pregršt doživljaja ispunjenih ukusima, zvukovima i mirisima Indije. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma u Nju Deliju do hotela.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Nju Delhi (New Delhi)

Fakultativni izlet – Obilazak Nju Delija Lakšmi Narajan Hram, India Gate, grob Mahatma Gandija, Lotus hram, Humajunova grobnica preteča Tadž Mahala. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Nju Delhi (New Delhi)

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet Taj Mahal - ranojutarnji polazak za Agru. Tadž Mahal, najspektakularnija građevina na svetu koja rano ujutru svetluca i prelama svetlost na izlazećem suncu. Simbol Indije i ljubavi. Obilazimo i Crvenu tvrđavu (Red Fort) u poslepodnevnim satima, još jednu prelepu građevinu Radžaputa. Povratak u Nju Deli. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Nju Delhi (New Delhi)

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Transfer do aerodroma na let za Katmandu. Dolazak u Katmandu. Dobrodošli u pravu Aziju, prašnjave ulice, mirisi iz hramova, zelenilo, nasmejani ljudi! Grad Katmandu je istorijsko i kulturno srce Nepala i predstavlja neverovatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih uticaja. Upoznavanje sa gradom i smeštaj. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od hotela u Nju Deliju do aerodroma
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Nju Deli – Katmandu – Nju Deli, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Katmanduu do hotela

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Nju Delhi (New Delhi)
 • Katmandu

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni obilazak najzanimljivijih četvrti Katmandua. Razgledanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim sledi obilazak hrama Pašupatinat, jednog je od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilšta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vekova podignuti uz obale svete reke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi Katmandua, gde se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualniog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Katmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svetu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Katmandu

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Posle doručka krećemo na fakultativni izlet i obilazimo Patan (Lalitpur), jedan od tri kraljevska grada u Katmandu dolini. Kako je centar budističke i hinduističke kulture zajedno, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate osećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom sa obiljem palata, statuama bogova i boginja, pagoda sa erotskim prikazima u reljefu…Idemo prvo do Krišna Mandira, kamenog hrama sa neverovatnim frizom iz 16. veka, zatim razgledamo Mahabuda Hram, Zlatni hram i mnoga druga sveta mesta. Takođe, možemo fakultativno obići fabriku tipičnih etno rukotvorina po kojoj je Patan poznat. Kasnije obilazimo Svajambunat stupu, hram iz 5. veka koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Katmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna, a otkrićemo i zašto. Povratak u smeštaj u Katmanduu. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Katmandu

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do Čangi Narajan hrama (Changy Narayan). Hram se nalazi na vrhu brda, iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Katmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Posle kraće vožnje do sela čeka nas šetnja do Čangi Narajan hrama. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se veruje da je podignut kao svetilište hindu bogu Višnu u 4. veku. Sledi fakultivni obilazak prelepog grada Baktapura, nekadašnje nepalske prestonice i po mnogima najlepšeg grada ove regije. Grad je osnovan u 9. veku i jedino je mesto u Nepalu koje je ostalo netaknuto rukom zapadnog sveta. Videćemo Lavalja vrata, Zlatnu kapiju, Galerju umetnosti i Nijatapola hram. Povratak u Katmandu u večernjim časovima. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Katmandu

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Ujutru se pakujemo i krećemo za Pokaru (Pokhara), grad koji je od Katmandua udaljen 200 km. Mogućnost fakultativnog izleta i organizovanja raftinga na reci Trisuli u istoimenom nacionalnom parku. Deo grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored reke i uživanje u prirodnim lepotama. Nastavak puta i dolazak u grad na jezeru Feva. Pokara će vas oduševiti veličanstvenim prizorima, vrhova prekrivenih snegom i svojom nestvarnom lepotom. Ovo mesto je poznato po jezerima (Feva, Begnas i Rupa). Smeštaj. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od Katmandua do Pokare

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Katmandu
 • Pokhara

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Sledećeg jutra krećemo do World Peace Stupe – stupe na brdu iznad jezera, gde ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva. Ukoliko je vedro vreme oduševiće vas veličanstveni pogled na vrh Anapurne (Fish Tail) koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Kratak predah za uživanje i slike za ceo život! Kasnije se lagano spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do centra grada. Slobodno vreme. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Pokhara

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – ranojutarnji treking (lagana šetnja kroz sela) od Nudare do Sarangkota koji leži na 3 sata hoda od Pokare. Smešten je na nadmorskoj visini od 1592 m i najviša je tačka doline Pokare. Odavde možete videti celu dolinu reke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor i uživanje u prizorima, a po vašoj želji, možete doplatiti paraglajding i vratiti se u grad vazdušnom linijom. U blizini Sarangkota je prva stanica za ozbiljni treking Anapurnom, a mi se lagano vraćamo u Pokaru. Imamo slobodno vreme za šetnju i upoznavanje sa lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života, klopamo autentičnu hranu. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Pokhara

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Krećemo na celodnevni fakultativni izlet gde ćemo posetiti Muzej Gurki, Tibetanski izbeglički kamp, Dejvine vodopade, viseći most iznad reke Seti i Internacionalni muzej planinarenja. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Pokhara

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka, napuštamo smeštaj I transfer do Katmandua. Dolazak u Katmandu. Sobodno vreme. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od Pokare do hotela u Katmanduu

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Pokhara
 • Katmandu

Hrana

 • Doručak × 1

Slobodan dan za uživanje i istraživanje nepreglednih marketa Katmandua, ispijanje čaja sa mlekom I isprobavanje lokalnih specijaliteta na nekom od prelepih rooftopova. Opraštamo se sa Nepalom uz zajedničku večeru. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Katmandu

Hrana

 • Doručak × 1

Napuštamo smeštaj u prepodnevnim satima i transfer do aerodroma na let za Nju Deli. Dolazak u Nju Deli i transfer do smeštaja. Mogućnost organizovane posete hrama Akšardam. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i istraživanje Nju Delija. Šetnja kroz Paharganj, moderni deo Delija – Konat trg, ulična hrana, Lodi vrtovi i još mnogo toga. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od hotela u Katmanduu do aerodroma
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Nju Deli – Katmandu – Nju Deli, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Nju Deliju do hotela

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Katmandu
 • Nju Delhi (New Delhi)

Hrana

 • Doručak × 1

Napuštamo smeštaj u ranim jutarnjim časovima i transfer do aerodorma. Let za Istanbul u 6.25/6.55h (TK717). Dolazak u Istanbul u 10.50/11.35 i konekcija na let za Beograd u 13.50/13.55h (TK1079). Dolazak u Beograd u 13.45/14.45h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Transfer od hotela u Deliju do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Deli – Istanbul, u ekonomskoj klasi sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Istanbul – Beograd, u ekonomskoj klasi sa 23 kg čekiranogi 7 kg ručnog prtljaga

Mesto

 • Nju Delhi (New Delhi)
 • Istanbul
 • Beograd

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...
Učitavanje...
Učitavanje...

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel 3 Primer 14 noći

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Istanbul, u ekonomskoj klasi sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Istanbul – Deli, u ekonomskoj klasi sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Nju Deliju do hotela.
 • Transfer od hotela u Nju Deliju do aerodroma
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Nju Deli – Katmandu – Nju Deli, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Katmanduu do hotela
 • Transfer od Katmandua do Pokare
 • Transfer od Pokare do hotela u Katmanduu
 • Transfer od hotela u Katmanduu do aerodroma
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Nju Deli – Katmandu – Nju Deli, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 20 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Nju Deliju do hotela
 • Transfer od hotela u Deliju do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Deli – Istanbul, u ekonomskoj klasi sa 23 kg čekiranog i 7 kg ručnog prtljaga
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Istanbul – Beograd, u ekonomskoj klasi sa 23 kg čekiranogi 7 kg ručnog prtljaga

Hrana

13 × Doručak

Ostalo

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Sve transfere prema planu i programu puta

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Viza za Nepal (30 USD, uzima se na aerodromu u Katmanduu, uz pasoš i dve slike)
 • Viza za Indiju (25 USD u dinarskoj protivvrednosti, usluga viziranja 1000 rsd)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu
 • Doplata za poskupljenje takse za gorivo - visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i podložna je promenama. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici potpisanim ugovorom i saglasnošću prihvatili.

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni obilazak Nju Delhija

Fakultativni obilazak Nju Delhija
Cena: 45,00 EUR

Glavni grad Indije i jedan od najintezivnijih gradova na svetu! Obići ćemo neke od najpoznatijih atrakcija ovog grada među kojima su i India Gate (Kapija Indije) - podignuta 1931. godine u znak sećanja na indijske vojnike poginule u II Sv. Ratu; Lotus Temple – koji je otvoren za sve vere, zapanjujući lotos oblik građevine predstavlja mesto za meditaciju, mir i spokoj. Broj devet ima veliko značenje u Bahai veri, a simbolizuje devet glavnih religija sveta; Birla Mandir – jedan od značajnijih hramova koji je zahvaljujući Gandiju otvoren za sve kaste, a posvećen je boginji uspeha; Humajunova grobnica – divan primer mogulske arhitekture koji je poslužio kao inspiracija za izgled Tadž Mahala! Datira iz 16. veka; Kutab Minar – 73 metara visok spomenik pobede, simbol pobede islamskih vladara nad hindu kraljevstvom u 12. veku. U podnožju se nalaze ostaci prve džamije u Indiji, zaštićen je od strane UNESCO-a a izgrađena je od ostataka hinduističkih hramova; Gandi Memorial – mesto gde je Gandi proveo poslednje dane svog života, mesto koje je pod upravom fondacije koja svoje osnove bazira na filozofiji, idealima, učenju, životu i služenju Gandija – “Oca nacije”. Cena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratioca grupe na srpskom jeziku. U cenu izleta nije uključeno: piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Fakultativni izlet - Tadž Mahal i Red Fort - celodnevni

Fakultativni izlet - Tadž Mahal i Red Fort - celodnevni
Cena: 80,00 EUR

Agra - Tadž Mahal i Red Fort - celodnevni izlet. Obilazak Taj Mahala, najspektakularnije građevine na svetu, koja svetluca i prelama svetlost kad je sunce u zenitu, i pod punim mesecom. Simbol Indije i ljubavi. Priča o Shah Dzahanu i prelepoj Mumtaz, počinje na čuvenoj pijaci petkom, nadomak mesta gde je sada moćni Taj, na kojoj su prinčevi birali buduće mlade. Mumtaz je prodavala kristale soli, a Shah je bio princ spreman da plati so kao da je kohinor. Bila je to ljubav na prvi pogled, voleli su se srećno i beskonačno kao u bajci. Za 18 godina zajedničkog života Mumtaz mu je rodila 14oro dece, međutim na poslednjem porođaju je preminula. Spomenik večne ljubavi je bio njena želja. Čak 22 godine je trajala izgradnja mermerne grobnice na kojoj je učestvovalo 20000 ljudi, hiljade slonova i kamila. Žad, lapis, koral, tirkiz, safir, oniks, pietra durga od 28 vrsta različitog poludragog i dragog kamenja su samo deo veličanstvenosti po kojoj je Taj poznat. Shah je nakon ovog velikog poduhvata ostao skoro bez kraljevstva, ali i života. Nakon dolaska njegovog sina na presto 1685. godine biva zatvoren u najlepši zatvor na svetu, u Red Fortu, sa pogledom na Taj mahal - podsetnik do kraja života na večnu ljubav ali i bankrot kraljevstva. Tu je proveo poslednje dane svog života, do smrti. Red Fort - Agra tvrđava, veliko zdanje Radžaputa, vojničke kaste Indije, napravljena za odbranu kraljevstva, i do dana današnjeg je u upotrebi a samo 20% je otvoreno za javnost. Odbrambeni tuneli, egzotični šanci, prostorije za konkuriše, kraljevske odaje, najlepši zatvor na svetu, prva prirodna klimatizacija i telefonija, samo su deo onoga što ćemo posetiti. Povratak u Delhi u večernjim satima. Pauza za doručak predviđena na putu za Taj Mahal, a pauza za ručak nakon obilaska oba lokaliteta ili nakon prvog, zavisno od vremena. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice u Taj Mahal i Red Fort, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Katmandu I Darbar trg

Katmandu I Darbar trg
Cena: 45,00 EUR

Fakultativni izlet Katmandu I Darbar trg: obilazak jedne od najzanimljivijih četvrti Katmandua. Razgledanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim,  obilazak hrama Pašupatinat, jedanog je od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilšta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vekova podignuti uz obale svete reke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi  Katmandua, gde  se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualniog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Katmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svetu. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za lokalitete, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Obilazak Patana - (Lalitpura)

Obilazak Patana - (Lalitpura)
Cena: 45,00 EUR

Fakultativni obilazak Patana (Lalitpura) – jednog od tri kraljevska grada u Katmandu dolini koji je sam centar budističke i hinduističke kulture zajedno i u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. Obilazimo Svajambunat stupu, hram iz 5. veka koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Katmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna jer se u samom kompleksu nalazi više od stotinu majmuna. Idemo do Krišna Mandira, kamenog friza sa neverovatnim frizom iz 16. veka, razgledamo Zlatni hram. U Patanu imate osećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom sa obiljem palata, statuama bogova i boginja, pagoda sa erotskim prikazima u reljefu. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za Svajambunat stupu i Zlatni hram, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Čangi Narajan hram i Baktapur

Čangi Narajan hram i Baktapur
Cena: 40,00 EUR

Fakultativni izlet za Čangi Narajan hram i Baktapur – Hram se nalazi na vrhu brda iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Katmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se veruje da je podignut kao svetilište hindu bogu Višnu u 4. veku. Obilazimo kraljevski grad Baktapur, nekadašnje nepalske prestonice i jednog od najlepših kraljevskih gradova ove regije. Videćemo Lavlja vrata, Zlatnu kapiju, Galeriju umetnosti i Nijatapola hram. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za Čangi Narajan Hram i Baktapur, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Rafting na reci Trisuli

Rafting na reci Trisuli
Cena: 45,00 EUR

Reka Trisuli - Izlet se organizuje tokom dana kada je planiran transfer između Katmandua i Pokare. Deo grupe koja ne ide na rafting ide prevozom i ima priliku za odmor pored reke i uživanje u prirodnim lepotama. Deo grupe koji ide na rafting očekuje avantura u čamcima na jednoj od najpoznatijih reka u Nepalu, osveženje, kupanje, istraživanje i uživanje u lepotama ove zemlje iz nekog drugačijeg ugla. U cenu izleta uključeno je: rafting na reci Trisuli sa ovlašćenim skiperom i neophodna oprema, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.      

Pokhara regija – Paket izleta

Pokhara regija – Paket izleta
Cena: 85,00 EUR

POKHARA REGIJA – Paket izleta koji obuhvata: 

 • Fakultativni ranojutarnji treking od Nudare do Sarangkota – idemo na laganu šetnju kroz sela koja leže na tri sata hoda od Pokhare. Idemo na nadmorsku visinu od 1592 metara koji predstavlja najvišu tačku doline Pokhare odakle možete videti celu dolinu reke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor. Imaćemo vremena da se upoznajemo sa lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života i klopamo autentičnu hranu. U cenu izleta uključeno je: treking, lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.
 • Fakultativni obilazak Pokare - upoznavanje grada i obilazak Muzeja Gurki, čuvenog nepalskog naroda, Tibetanskog izbegličkog  kampa gde su budisti sa Tibeta pronašli svoj mir, Dejvinih vodopada, visećeg mosta iznad reke Seti i Internacionalnog Muzeja Planinarenja. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, usluge predstavnika agencije, ulaznice za Muzej Gurki, Tibetanski izbeglički kamp, Internacionalni Muzej Planinarenja. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.
 • Fakultativni obilazak World stupe: stupa na brdu iznad jezera, gde ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva. Ukoliko je vedro vreme oduševiće Vas veličanstveni pogled na vrh Anapurne (Fish Tail) koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Kratak predah za uživanje i slike za ceo život! Kasnije se lagano spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do  centra grada. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, usluge predstavnika agencije, ulaznice . U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smeštaj

Hotel 3*

Hotel 3*
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hoteli sa 3* su smeštajni objekti koji raspolažu 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. (kontinentalni doručak). 

Ostali polasci za Indija

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)