Kina, Tibet, Everest Base Camp, Nepal i Indija

Kina, Tibet, Everest Base Camp, Nepal i Indija

cena od
3.799
EUR ,00
sada od
3.599
EUR ,00
trajanje
18 dana
Prijavi se Upit
Upit

Vodimo vas u najneverovatniju avanturu koja započinje jednim od najmodernijih gradova – Šangajom, a potom idemo i u Čengdu, gde obilazimo rezervat pandi.

Odatle čuvenom najvišom železnicom na svetu idemo put Tibeta i Lase. Obilazimo Sera i Drepung manastire, Potala palatu i prisustvujemo budističkim molitvama na 3500 metara nadmorske visine.  

Ostajemo na krovu sveta i nastavljamo ka Nepalu, kući bogova, da se oslobodimo svega materijalnog i doživimo katarzu. Upoznajemo budizam i kulturu ovog blagog naroda koji živi u skladu sa prirodom. Šareni budistički hramovi čuvaju priče drevnih civilizacija, a putovanje u Nepal ostaje u mislima za ceo život.

A onda odlazimo u Nju Deli – glavni grad Indije, smešten uz reku Jamuna, na prelazu iz doline Inda u dolinu Ganga. Odatle idemo u obilaske najpoznatijih atrakcija među kojima su Kapija Indije – podignuta 1931. u znak sećanja na vojnike poginule u Drugom svetskom ratu, zatim Lotus Hram – otvoren za sve vere i predstavlja mesto za meditaciju, mir i spokoj, kao i Humajunovu grobnicu – divan primer mogulske arhitekture koji je poslužio kao inspiracija za Tadž Mahal!

Putovanje u Kinu, Tibet, Nepal i Indiju je tu – čekamo vas!


Ruta
Beograd
Doha
Šangaj (Shanghai)
Čengdu (Chengdou)
Lasa (Lhasa)
Katmandu
Nju Delhi (New Delhi)
Doha
Beograd

Prevoz
Avion, Autobus, Lokalni transfer, Voz
Smeštaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Grupna putovanja
Avanture i ekspedicije, Daleke destinacije
Destinacije
Indija, Kina, Nepal
Kod putovanja
CNNPI
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 16 , Maks 10 ,

Plan i program

Sastanak na aerodromu u Beogradu, dva i po sata pre leta. Let iz Beograda za Dohu u 12.40h (QR 232). Dolazak u Dohu u 18.40h.

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama, sa presedanjem, na relaciji Beograd – Šangaj, u ekonomskoj klasi, sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga 

Mesto

 • Beograd
 • Doha

Konekcija na let za Šangaj u 2.35h (QR 870). Dolazak u Šangaj u 16.30h. Šangaj – jedan od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću reke Huangpu u reku Jangce. Najveći je saobraćajni, trgovinski i industrijski cenar zemlje. Jedan od ekološki najugroženijih gradova na svetu, sinonim za greh, avanturizam i bogatstvo. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od aerodroma u Šangaju do hotela.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Doha
 • Šangaj (Shanghai)

Fakultativni izlet – Obilazak Šangaja. Najpre idemo do Vrtova Yu Yuan (ili samo Yu vrtovi – što u prevodu znači vrtovi zadovoljstva) jedni su od najlepših vrtova u celoj Kini. Prelepi vrtovi smestili su se u centru starog dela Šangaja. Yuyuan je četvrt koja se sakrila između gomile nebodera i pokušava ostati kakva je bila. Ulice su prepune ljudi, prodavnica, prekrasnih kineskih kućica čija arhitektura mora oduševiti. Vrtovi Yu Yuan potiču iz 16. veka, a za javnost su otvoreni od 1961. godine. Na površini od oko 20.000 kvadratnih metara smestili su se tradicionalni kineski paviljoni, brojna jezerca i ribnjaci, egzotične stene, staro drveće i prekrasno cveće. Vrt je podeljen na šest tematskih zona. Jedno od najpoznatijih delova Yu Yuan vrtova je stena od žada, smeštena nasuprot dvorane Yuhua (dvorana je napravljena kao mesto odakle možete posmatrati stenu). Radi se o prekrasnoj steni visokoj više od tri metra, koja ima 72 rupe. Posebnost ove stene je da ako zapalite mirisni štapić ispod nje, dim će nekom čarolijom izlaziti na sve 72 rupe. U slučaju da se u stenu kroz vrh naliva voda, ona će se slivati iz svih rupa i stvarati prekrasan prizor. Obilazimo i Chenghuangmiao ulicu, kao i Xintiandi kvart. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Šangaj (Shanghai)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vreme do leta za Čengdu. Dolazak u Čengdu, glavni i najveći grad Sičuan provincije. Transfer do smeštaja. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od hotela u Šangaju do aerodroma.
 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Šangaj – Čengdu, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Čengduu do hotela.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Šangaj (Shanghai)
 • Čengdu (Chengdou)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Ujutru polazimo na besplatni izlet do mesta Lešan (Leshan) gde ćemo videti najveću statuu Bude na svetu – Leshan Giant Buddha, koja se nalazi na UNESCO-voj liste Svetske baštine. Statua je visoka 71 metar, gradnja je započeta 713. godine, a završena je u vreme Tang dinastije. Prvo obilazimo Linyun hram, a potom idemo i brodićem odakle ćemo imati lep pogled na samu statuu. Povratak u smeštaj u Čengduu. Noćenje.  

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Čengdu (Chengdou)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Nakon doručka, idemo u Fakultativni Obilazak Rezervata Pandi, a u popodnevnim časovima obilazimo Qingyang hram i odlazimo do Jinli ulice, gde ćemo imati priliku da probamo lokalnu hranu. Odlazak na železničku stanicu i krećemo na vožnju vozom do Tibeta. Noćna vožnja

Prevoz

 • Noćni voz od Čengdua do Lase

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Čengdu (Chengdou)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Smešteni smo u udobnim spavaćim kolima i uživamo u pogledu na predele visoravni i naselja koja nas sele u neka druga vremena. Vožnja najvišom železnicom na svetu. Noćna vožnja.

Prevoz

 • Vožnja vozom od Kine do Tibeta

Dolazak u Lasu (Lhasa) u prepodnevnim satima. Tibet u svoj svojoj veličanstvenosti. Transfer do smeštaja i slobodno vreme za aklimatizaciju. Noćenje.

Prevoz

 • Prevoz od železničke stanice do smeštaja u Lasi.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Lasa (Lhasa)

Krećemo u razgledanje Lase, koja je glavni grad autonomne oblasti Tibet u Narodnoj Republici Kini. Grad se nalazi na severnoj obali reke Kji, pritoke Bramaputre u Transhimalajima. Nadmorska visina Lase je 3490 metara, i po tome je ovo jedan od najviših gradova u svetu. Proteže se na više od 10 kilometara u pravcu istok-zapad. Obilazak počinjemo od Potala palate koja je bila rezidencija Dalaj Lame do 1959. godine kada je četrnaesti Dalaj Lama prebegao u Indiju. Palata jer visoka 117 metara, duga 360 metara, a ima 13 spratova. Sastoji se iz dva dela – Bela palata koja ima svetovnu namenu i Crvena palata koja ima religioznu namenu. Danas se palata nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Nakon toga obilazimo Jokhang palatu, Muzej Tibeta i Barkhor ulicu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Lasa (Lhasa)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Posle doručka obilazimo Drepung i Sera manastire koji su smešteni u podnožju planine Gefel, a onda obilazimo i poznatu fabriku tibetanskih tepiha koja zapošljava preko 300 Tibetanaca, a tepisi iz ove fabrike izvoze se širom sveta. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Lasa (Lhasa)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Krećemo ujutru u vožnju preko prevoja Gampala (4790 m) da bismo videli Yamdrok-tso (4400 m). Jezero Jamdrok je okruženo mnogim planinama prekrivenim snegom i u daljini možemo imati spektakularan pogled na Svetu goru Nienčen Kangsar (7191 m), najvišu planinu u blizini Lase. Nastavljamo da istražujemo obalu jezera sa raznih vidikovaca, upoznajemo i lokalce i njihove običaje. Zatim prolazimo i uživamo u glečeru Korola pored puta. To je najveći glečer na Tibetu. Dok gledamo kako se ledeni jezik glečera penje po celoj padini, osetićemo magičnu moć prirode. Zatim, nastavljamo putovanje do Giantsea. Na putu ćemo se zaustaviti na planinskom prevoju Simila, gde možemo okačiti molitvene zastave da se pomolimo za mir u svetu i zdravlje vaše porodice. Nakon dolaska u Giantse, možemo provesti neko vreme fotografišući taj drevni grad. Od Giantsea do Shigatsea, proći ćemo pored zelenih (leti) i zlatnih (u jesen) tibetanskih polja ječma i bezbrojnih farmi. Konačno stižemo u Šigace, drugi po veličini grad na Tibetu. Nakon što se prijavimo u hotel, možemo se dobro odmoriti i pripremiti za sledeći dnevni izlet na Mont Everest. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od Lase do Šigacea.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Posle doručka, krećemo dalje, najpre kroz Gjatsola prolaz (5280m). Na vidikovcu Giatsola Pass, prvi put ćemo i videti Mont Everest. Skriven iza planinskog lanca, Everest podseća na cvet lotosa, zadivljujući prizor pored puta. Ubrzo nakon što uđemo u Nacionalni rezervat prirode Mount Everest, uživaćemo u panoramskom pogledu na Himalaje na prolazu Gavula (5198m). Na ovom vidikovcu ćemo se diviti veličanstvenom nizu pet najviših vrhova na Himalajima, uključujući Everest na čelu. Ovo je naš drugi pogled na Everest. Zatim se vozimo novim cik-cak putem do baznog kampa Everest (5200m). Kako se približavamo baznom kampu, veličanstveni Everest se postepeno otvara pred nama, približavajući se svakim krivim zaokretom. Ovo označava naš treći pogled na Everest. Kada stignemo do baznog kampa Everesta, pred nama se izdiže kolosalni beli piramidalni vrh Mont Everesta. Dok dan prelazi u sumrak, gledamo kako zlatne nijanse sunca bacaju topli sjaj na severno lice Everesta - naš četvrti pogled. Kako pada noć, svetlucavi Mlečni put i snežno beli vrh Mont Everesta otkrivaju naš peti i poslednji susret sa Everestom. Noćenje u gesthausu. 

Prevoz

 • Transfer od Šigacua do Đironga.

Smeštaj

Guest house (Gesthaus) 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Danas stižemo do granice Giirong, svedoci pejzaža koji oduzimaju dah i koji se menjaju sa 5200 metara na 2800 metara nadmorske visine. Ujutro, pre polaska iz kampa, posetićemo manastir Rongbuk, najviši manastir na svetu, gde monahinje i monasi žive zajedno na 5154 metara nadmorske visine. Zatim ćemo preći Himalaje i voziti se do Đironga na kinesko-nepalskoj granici. Na putu od 380 kilometara, divite se pejzažu koji se razvija - od snežnih vrhova koji se uzdižu preko 5000 metara do bujnih šuma i pogleda na kanjon na oko 2800 metara nadmorske visine. Dok prolazimo pored planine Šišabangme (8027 metara), jedne od najviših planina na svetu iznad 8000 metara, možemo uživati u bliskom pogledu na tri glavna vrha Šigabangme, kao i u zlatnom sjaju jezera Pelku Tso ispod vrhova. Nakon toga, nadmorska visina dramatično opada. Bićemo opčinjeni šumama, vodopadima i kanjonima bez dna dok ulazite na ivicu Himalaja. Kada stignemo u dolinu Đirong, videćemo gustu šumu i snežne vrhove iznad šuma. Ovde ćemo se oprostiti od Tibeta. Noćenje.

Smeštaj

Guest house (Gesthaus) 1 noć

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Prelazimo granicu sa Nepalom i uživamo u vožnji do Katmandua. Dobrodošli u pravu Aziju, prašnjave ulice, mirisi iz hramova, zelenilo, nasmejani ljudi! Grad Katmandu je istorijsko i kulturno srce Nepala i predstavlja neverovatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih uticaja. Upoznavanje sa gradom i smeštaj. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer do Katmandua.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Katmandu

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni obilazak najzanimljivijih četvrti Katmandua. Razgledanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim sledi obilazak hrama Pašupatinat, jednog je od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilšta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vekova podignuti uz obale svete reke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi Katmandua, gde se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualniog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Katmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svetu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Katmandu

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Let do Nju Delija New Delhi) – glavnog grada Indije. Fakultativni izlet – Obilazak Nju Delija Lakšmi Narajan Hram, India Gate, grob Mahatma Gandija, Lotus hram, Humajunova grobnica preteča Tadž Mahala. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Prevoz

 • Transfer od hotela do aerodroma u Katmanduu.
 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Katmandu – Nju Deli, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Nju Deliju do hotela.

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Katmandu
 • Nju Delhi (New Delhi)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet Taj Mahal - ranojutarnji polazak za Agru. Tadž Mahal, najspektakularnija građevina na svetu koja rano ujutru svetluca i prelama svetlost na izlazećem suncu. Simbol Indije i ljubavi. Obilazimo i Crvenu tvrđavu (Red Fort) u poslepodnevnim satima, još jednu prelepu građevinu Radžaputa. Povratak u Nju Deli. Transfer do aerodroma.

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Katmandu – Nju Deli, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga

Smeštaj

Hotel 3* 1 noć

Mesto

 • Nju Delhi (New Delhi)

Hrana

 • Kontinentalni doručak × 1

Fakultativni izleti

Let za Dohu u 3.25h (QR 579). Dolazak u Dohu u 5.00h. Konekcija na let za Beograd u 7.25h (QR 231). Dolazak u Beograd u 11.40h. Kraj putovanja.

Prevoz

 • Transfer od hotela do aerodroma u Nju Deliju.
 • Avio kartu sa svim taksama, sa presedanjem, na relaciji Nju Deli – Beograd, u ekonomskoj klasi, sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga 

Mesto

 • Nju Delhi (New Delhi)
 • Doha
 • Beograd

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...

Prilikom prijavljivanja plaća se 500 € u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel 3 Primer 13 noći
Guest house (Gesthaus) Primer 2 noći

Prevoz

 • Avio kartu sa svim taksama, sa presedanjem, na relaciji Beograd – Šangaj, u ekonomskoj klasi, sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga 
 • Transfer od aerodroma u Šangaju do hotela.
 • Transfer od hotela u Šangaju do aerodroma.
 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Šangaj – Čengdu, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Čengduu do hotela.
 • Noćni voz od Čengdua do Lase
 • Vožnja vozom od Kine do Tibeta
 • Prevoz od železničke stanice do smeštaja u Lasi.
 • Transfer od Lase do Šigacea.
 • Transfer od Šigacua do Đironga.
 • Transfer do Katmandua.
 • Transfer od hotela do aerodroma u Katmanduu.
 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Katmandu – Nju Deli, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od aerodroma u Nju Deliju do hotela.
 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Katmandu – Nju Deli, u ekonomskoj klasi, sa 20kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga
 • Transfer od hotela do aerodroma u Nju Deliju.
 • Avio kartu sa svim taksama, sa presedanjem, na relaciji Nju Deli – Beograd, u ekonomskoj klasi, sa 25kg čekiranog i 7kg ručnog prtljaga 

Hrana

13 × Kontinentalni doručak

Ostalo

 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Sve transfere prema planu i programu puta

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Viza za Nepal (30 USD, uzima se na aerodromu u Katmanduu, uz pasoš i dve slike)
 • Viza za Indiju (25 USD u dinarskoj protivvrednosti, usluga viziranja 1000 rsd)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Obilazak Šangaja

Obilazak Šangaja
Cena: 50,00 EUR

Najpre idemo do Vrtova Yu Yuan (ili samo Yu vrtovi – što u prevodu znači vrtovi zadovoljstva) jedni su od najlepših vrtova u celoj Kini. Prelepi vrtovi smestili su se u centru starog dela Šangaja. Yuyuan je četvrt koja se sakrila između gomile nebodera i pokušava ostati kakva je bila. Ulice su prepune ljudi, prodavnica, prekrasnih kineskih kućica čija arhitektura mora oduševiti. Vrtovi Yu Yuan potiču iz 16. veka, a za javnost su otvoreni od 1961. godine. Na površini od oko 20.000 kvadratnih metara smestili su se tradicionalni kineski paviljoni, brojna jezerca i ribnjaci, egzotične stene, staro drveće i prekrasno cveće. Vrt je podeljen na šest tematskih zona. Jedno od najpoznatijih delova Yu Yuan vrtova je stena od žada, smeštena nasuprot dvorane Yuhua (dvorana je napravljena kao mesto odakle možete posmatrati stenu). Radi se o prekrasnoj steni visokoj više od tri metra, koja ima 72 rupe. Posebnost ove stene je da ako zapalite mirisni štapić ispod nje, dim će nekom čarolijom izlaziti na sve 72 rupe. U slučaju da se u stenu kroz vrh naliva voda, ona će se slivati iz svih rupa i stvarati prekrasan prizor. Obilazimo i Chenghuangmiao ulicu, kao i Xintiandi kvart.

Cena izleta uključuje: Troškove transfera, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, uslugu pratioca grupe, ulaznice

Cena izleta ne uključuje: individualne troškove, hranu i piće

Katmandu I Darbar trg

Katmandu I Darbar trg
Cena: 45,00 EUR

Fakultativni izlet Katmandu I Darbar trg: obilazak jedne od najzanimljivijih četvrti Katmandua. Razgledanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim,  obilazak hrama Pašupatinat, jedanog je od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilšta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vekova podignuti uz obale svete reke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi  Katmandua, gde  se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualniog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Katmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svetu. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice za lokalitete, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Fakultativni obilazak Nju Delhija

Fakultativni obilazak Nju Delhija
Cena: 45,00 EUR

Glavni grad Indije i jedan od najintezivnijih gradova na svetu! Obići ćemo neke od najpoznatijih atrakcija ovog grada među kojima su i India Gate (Kapija Indije) - podignuta 1931. godine u znak sećanja na indijske vojnike poginule u II Sv. Ratu; Lotus Temple – koji je otvoren za sve vere, zapanjujući lotos oblik građevine predstavlja mesto za meditaciju, mir i spokoj. Broj devet ima veliko značenje u Bahai veri, a simbolizuje devet glavnih religija sveta; Birla Mandir – jedan od značajnijih hramova koji je zahvaljujući Gandiju otvoren za sve kaste, a posvećen je boginji uspeha; Humajunova grobnica – divan primer mogulske arhitekture koji je poslužio kao inspiracija za izgled Tadž Mahala! Datira iz 16. veka; Kutab Minar – 73 metara visok spomenik pobede, simbol pobede islamskih vladara nad hindu kraljevstvom u 12. veku. U podnožju se nalaze ostaci prve džamije u Indiji, zaštićen je od strane UNESCO-a a izgrađena je od ostataka hinduističkih hramova; Gandi Memorial – mesto gde je Gandi proveo poslednje dane svog života, mesto koje je pod upravom fondacije koja svoje osnove bazira na filozofiji, idealima, učenju, životu i služenju Gandija – “Oca nacije”. Cena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratioca grupe na srpskom jeziku. U cenu izleta nije uključeno: piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Fakultativni izlet - Tadž Mahal i Red Fort - celodnevni

Fakultativni izlet - Tadž Mahal i Red Fort - celodnevni
Cena: 80,00 EUR

Agra - Tadž Mahal i Red Fort - celodnevni izlet. Obilazak Taj Mahala, najspektakularnije građevine na svetu, koja svetluca i prelama svetlost kad je sunce u zenitu, i pod punim mesecom. Simbol Indije i ljubavi. Priča o Shah Dzahanu i prelepoj Mumtaz, počinje na čuvenoj pijaci petkom, nadomak mesta gde je sada moćni Taj, na kojoj su prinčevi birali buduće mlade. Mumtaz je prodavala kristale soli, a Shah je bio princ spreman da plati so kao da je kohinor. Bila je to ljubav na prvi pogled, voleli su se srećno i beskonačno kao u bajci. Za 18 godina zajedničkog života Mumtaz mu je rodila 14oro dece, međutim na poslednjem porođaju je preminula. Spomenik večne ljubavi je bio njena želja. Čak 22 godine je trajala izgradnja mermerne grobnice na kojoj je učestvovalo 20000 ljudi, hiljade slonova i kamila. Žad, lapis, koral, tirkiz, safir, oniks, pietra durga od 28 vrsta različitog poludragog i dragog kamenja su samo deo veličanstvenosti po kojoj je Taj poznat. Shah je nakon ovog velikog poduhvata ostao skoro bez kraljevstva, ali i života. Nakon dolaska njegovog sina na presto 1685. godine biva zatvoren u najlepši zatvor na svetu, u Red Fortu, sa pogledom na Taj mahal - podsetnik do kraja života na večnu ljubav ali i bankrot kraljevstva. Tu je proveo poslednje dane svog života, do smrti. Red Fort - Agra tvrđava, veliko zdanje Radžaputa, vojničke kaste Indije, napravljena za odbranu kraljevstva, i do dana današnjeg je u upotrebi a samo 20% je otvoreno za javnost. Odbrambeni tuneli, egzotični šanci, prostorije za konkuriše, kraljevske odaje, najlepši zatvor na svetu, prva prirodna klimatizacija i telefonija, samo su deo onoga što ćemo posetiti. Povratak u Delhi u večernjim satima. Pauza za doručak predviđena na putu za Taj Mahal, a pauza za ručak nakon obilaska oba lokaliteta ili nakon prvog, zavisno od vremena. U cenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prevoz, ulaznice u Taj Mahal i Red Fort, usluge predstavnika agencije. U cenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smeštaj

Hotel 3*

Hotel 3*
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Hoteli sa 3* su smeštajni objekti koji raspolažu 1/2 sobama. Sve sobe poseduju TWC. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. (kontinentalni doručak). 

Guest house (Gesthaus)

Guest house (Gesthaus)
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Smeštajni objekat tipičan za područje Azije. Sobe su jednostavne, uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Ostali polasci za Kina

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)