Krit avio

cena od
414
EUR ,00
trajanje
11 dana
Upit
Upit

Krit je najjužnije, najsunčanije, najveće grčko ostrvo i peto po veličini ostrvo Mediterana. Takodje je i ostrvo nestvarne lepote, bogate zaostavštine i zanimljivih ljudi. Ponuda za odmor na ovom ostrvu jednako je bogata kao i sam Krit, koji se ponosi lepotom glavnog grada Herakliona, nesvakidašnjom arhitekturom Hanje, renesansnim obeležjima gradića Retimno i mirom zaliva Mirabelo čiji je ukras Agios Nikolaos. Prepoznatljiv po fascinantnim kanjonima, okomitim stenama, neobičnim visoravnima i plažama prekrivenim belim peskom, sa obalom dugom preko 1000 km Krit je jedino grčko ostrvo na kojem ćete se kupati u dva mora! Jednog dana u tirkiznom Kritskom moru, a drugog dana u modro plavom Libijskom moru. Dopašće vam se prirodni kontrasti i neverovatno lepe plaže: Elafonisi, Balos, Falasarna… 


Ruta
Beograd
Chania
Krit
Agia Marina
Retimno
Krit
Retimno
Agia Marina
Beograd
Krit

Prevoz
Avion
Smeštaj
Apartman, Hotel
Organizator
Filip Travel DOO Beograd, Srbija
Destinacije
Grčka
Vrste putovanja
Letovanja
Kod putovanja
GR
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da

Plan i program

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla”, kod Šaltera Organizatora putovanja, dva sata pre poletanja aviona dan pred put. Predviđeno poletanje aviona u 05:20 h. Direktan čarter let za Krit (oko 120 minuta). Obrok u avionu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik agencije organizatora putovanja. Transfer autobusom do odabranog hotela ili apartmana.

Prevoz

 • avionski prevoz Beograd - Krit (Hanja)

Smeštaj

Apartman Stefanie ili Apartman Inea ili Hotel Jo-An-Beach ili Hotel Theartemis Palace ili Hotel Melrose ili Hotel Atrion ili Hotel Rethymno Beach ili Hotel Minos Mare Royal 1 noć

Mesto

 • Beograd
 • Chania
 • Krit
 • Agia Marina
 • Retimno

Boravak i hotelu ili apartmanu na bazi uplaćenih usluga. Drugog ili trećeg dana boravka - informativni sastanak sa predstavnikom agencije. Tokom boravka – fakultativni izleti.

Smeštaj

Apartman Stefanie ili Apartman Inea ili Hotel Jo-An-Beach ili Hotel Theartemis Palace ili Hotel Melrose ili Hotel Atrion ili Hotel Rethymno Beach ili Hotel Minos Mare Royal 9 noći

Mesto

 • Krit
 • Retimno
 • Agia Marina

Fakultativni izleti

Sobe treba napustiti do 10h . Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Direktan čarter let do Beograda. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd.

Prevoz

 • avionski prevoz Krit (Hanja) - Beograd

Mesto

 • Beograd
 • Krit

Polasci i cene

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…
Računanje…

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa.

Način plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak 15 dana pre početka putovanja
 • Kreditnim karticama
 • Preko računa

Šta je uključeno


Prevoz

 • avionski prevoz Beograd - Krit (Hanja)
 • avionski prevoz Krit (Hanja) - Beograd

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Taksa na noćenje

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativni i promenjivi i zavise od slobodnih terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Grčko veče

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: 0,00

U tipičnoj grčkoj taverni uživaćete u aperitivu dobrodošlice, čaši domaćeg vina uz tradicionalni prepoznatljivi grčki meni. Dok budete uživali u ukusima mediteranske grčke kuhinje, zabavljaće vas muzika i folkloristi. Ako poželite da im se pridružite - samo napred, igrači će vas rado naučiti korake.

Spinalonga

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 49,00 EUR do 49,00 EUR

Ostrvo Spinalonga je malo ostrvo u blizini mesta Elounda u istočnom Kritu. Spinalonga je poznata kao ostrvo gubavaca, jer su na njemu sve do 1957. godine boravili gubavci sa Krita i ostatka Grčke. Danas ovo ostrvo svakodnevno poseti preko hiljadu turista, leti brodom iz Agios Nikolaosa, Elounde i Plake. Posećuje se staro utvrđenje na ostrvu, ruševine koje su pod zaštitom arheoloških služba Grčke. Ostrvo Spinalonga  je najpopularniji arheološki lokalitet na Kritu ,posle palate u Knososu. Spinalogna je imala strateški položaj i služila je za kontrolu i odbranu Elounda luke u vrlo burnoj istoriji Grčke. Samo ime – Spinalonga se pojavilo u 13 veku, od strane mletačkih osvajača.

Knosos

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 36,00 EUR do 36,00 EUR

Nezaobilazno kulturno-istorijsko mesto u regiji Heraklion je Knosos, politički centar Minojske civilizacije čiji je vrhunac bio oko 3000. stare ere. Sve freske i ostaci nađeni na Knososu nalaze se u Arheološkom muzeju u gradu Heraklion, a mnoge skulpture i iskopine na samom nalazištu su samo perfektna rekonstrukcija originala.

Plaža Elafonisi

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 36,00 EUR do 43,00 EUR

Na krajnjem jugozapadu ostrva je jedinstvena plaža Elafonisi. Sastoji se od velikog broja kamenih i peščanih sprudova odvojenih plitkom vodom kojom se krećete prelazeći sa spruda na sprud. Iako gleda na otvoreno more voda je čista i mirna, bez velikih talasa. Udaljena je na sat i po vožnje od Hanje.  Veoma je teško rečima opisati lepotu Elafonisi plaže u Haniji. Plaža poseduje beli pesak koji daje kristalno bistroj vodi razne lepe boje i nijanse plave, dok na nekim mestima pesak ima izuzetnu roze nijansu što je osnovna specifičnost ove plaže. Ako želite da plivate, morate da hodate daleko po izuzetno plitkoj i toploj vodi. Elafonisi je idelana za porodice sa malom decom.

Gramvusa

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 41,00 EUR do 46,00 EUR

Ovo je izuzetno atraktivno ostrvo. Na ostrvu ima oko 400 različitih biljaka od kojih je čak 26 endemskih i ima ih samo na Kritu. Takođe ima 98 različitih vrsta ptica od kojih je 20 zaštićeno a 14 je proglašeno vrlo retkim jedinstvenim primercima. Smatra se da je Homer Gramvusu opisao kao ostrvo sa bronzanim utvrđenjem na vrhu, gde je Eol živeo zajedno sa svojim sinovima i kćerima.

Santorini

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju
Cena: od 0,00 do 0,00

Ostrvo gde je priroda stvorila čistu umetnost. Ostrvo malo po površini, ali nadaleko čuveno po svojoj lepoti. Svojom vulkanskom aktivnošću, snaga prirode je iz dubine Egejskog mora uspela da uzdigne biser medju ostrvima – ostrvo Santorini. Pre oko 3500 godina, ogramna vulkanska erupcija ostavila je traga kada je centralni deo ostrva pao u dubine mora i ostavio na površini 300m visoke litice koje su nešto kasnije ukrašene prelepim crkvama i kućama izgrađenim u veoma prepoznatljivom stilu.
Santorini pripada ostrvskoj grupi Kiklada. Obuhvata teritoriju od oko 96 km2, dužina obale je 69 km. Zapadna strana ostrva, ona koja je okrenuta prema vulkanu je stenovita i strma i naziva se Kaldera. Stanovnici Santorinija se pretežno bave turizmom, ali i uzgajanjem specifične vrste vinove loze, od koje se dobija izuzetno vino nychteri, i paradajza, veoma malog i neverovatno ukusnog.
Zbog svoje popularnosti, gostoprimljivosti i sadržaja Santorini je ostrvo koje poslednjih godina opseda veliki broj poznatih ličnosti iz celog sveta. 

Smeštaj

Apartman Stefanie

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Apartmani Stefani se nalaze 350 m od peščane plaže, na uzvišenju, 100 m od centra mesta Agia Marina, 8 km od centra grada Hanja, 27 km od aerodroma Hanja.

Apartman Inea

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Apartman Inea se nalazi u elitnom naselju u daljem predghrađu grada Hanje, u blizini tri peščane uvale - 250 m od peščane plaže Agia Apostoli, 300 m od peščane plaže Iguana i 400 m od treće peščane plaže, u mestu Agija Apostoli, 4 km od centra grada Hanja, 14 km od aerodroma. Ispred apartmana je veliki park sa borovom šumom i trim stazom. U blizini objekta ima prodavnica, taverni i restorana kao i autobuska stanica koja povezuje Agia Apostoli sa gradom Hanja.  Ima ukupno 29 studija.
 

Sajt http://www.veronica-hotel.gr/default.aspx?lang=en&id=4

Hotel Jo-An-Beach

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Jo-an Beach se nalazi na peščano-šljunkovitoj plaži u mestu Adelianos Kambos, 7 km od centra Retimna, 68 km od aerodroma. Kompleks izgrađen u mediteranskom stilu se sastoji od 6 dvospratnih zgrada sa 86 soba.

Sajt https://www.joanbeach.com/en/

Hotel Theartemis Palace

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Theartemis Palace se nalazi 400m od  plaže, 1 km od centra grada Retimno, 82 km od aerodroma.

Sajt https://www.theartemis.gr/en/

Hotel Melrose

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Melrose se nalazi u gradu Retimno, 70 m od peščane gradske plaže (prelazi se ulica), 1.5 km od starog centra grada, 83 km od aerodroma.

Sajt https://www.melrosehotel.gr/

Hotel Atrion

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Atrion se nalazi 130 m od peščane plaže (prelazi se ulica), u mestu Agia Marina, 8 km od centra grada Hanja, 24 km od aerodroma. Hotel ima 129 soba.

Hotel Rethymno Beach

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Rethymno Beach se nalazi u mestu Stavromenos, 11 km od centra mesta Retimno, na peščano-šljunkovito - kamenitoj plaži, 70 km od aerodroma. Hotel ima ukupno 145 soba I sacinjen je od glavne zgrade i 5 dodatnih blokova.

Sajt https://www.bomohotels.com/hotel/bomo-club-proton-beach

Hotel Minos Mare Royal

Kliknite na sliku da bi otvorili galeriju

Hotel Minos Mare Royal se nalazi na peščanoj plaži, 4 km od centra grada Retimna, 80 km od aerodoma.
 

Sajt https://www.minosmare.gr/en/

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.