Barselona

cena od
769
EUR ,00
trajanje
4 dana
Prijavi se Upit
Upit

Krećemo na putovanje u Barselonu, grad arhitekture, tapasa, vina, muzike, plesa, igre, umetnosti, prelepih vidikovaca i neverovatne energije!

Jedan od najlepših gradova na svetu - šarena Gaudijeva Barselona jedan je na listi gradova koji stoje na popisu svih putnika. Zbog nesvakidašnje lepote nazivaju je "Kraljicom Mediterana", a ono što se nikako ne propušta su Gaudijeve kućice Casa Milla i Casa Batllo, čuvena Sagrada Familia, bajkoviti Park Guell, najveći evropski stadion Camp Nou, Magične fontane, šetalište La Rambla i plaža Barseloneta.

U Barseloni ćete naći uvek nešto za sebe, bilo da ste ljubitelj zabavnih parkovafudbala, dobre hraneplaže, odličnog provoda ili samo imate želju da prošetate uličicama, sokacima i prolazima  kolonijalne arhitekture


Ruta
Beograd
Barselona
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Grupna putovanja
Gradovi Evrope
Destinacije
Španija
Kod putovanja
ES1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Da

Plan i program

Plan i program puta važi za polaske

BEOGRAD – BARSELONA Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04:00h. Let za Barselonu u 06:30h (let JU 580). Dolazak u Barselonu u 09:10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Kolumbov spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Grasia, kuća Batljo, kuća Pedrera, katedrala Sveta porodica “Sagrada Familia”, Gotska četvrt... Transfer do hotela, smeštaj. Slobodno poslepodne. Noćenje.

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Barselona, u ekonomskoj klasi sa ručnim prtljagom od 10kg
 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel u Barseloni 1 noć

Mesto

 • Beograd
 • Barselona

Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Đirona i Figeras”. Polazak za Đironu, grad koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se pogled na grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti, gotske katedrale... Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i poseta Teatru - muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Noćenje.

Smeštaj

Hotel u Barseloni 1 noć

Mesto

 • Barselona

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta parkovima Sjutadela i Tibidabo i etno-selu “Pueblo Espanjol”. Sjutadela je park nastao u 19. veku kao jedina zelena površina u gradu. Danas, pored jezera, nekoliko muzeja i čuvene fontane koju je dizajnirao Antonio Gaudi, ovaj park je poznat i po zoološkom vrtu. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”. Odlazak do etno sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture raznih oblasti u Španiji. Noćenje. 3. dan (nedelja, 31. decembar) BARSELONA Doručak. Poludnevna fakultativna poseta parkovima Sjutadela i Tibidabo i etno-selu “Pueblo Espanjol”. Sjutadela je park nastao u 19. veku kao jedina zelena površina u gradu. Danas, pored jezera, nekoliko muzeja i čuvene fontane koju je dizajnirao Antonio Gaudi, ovaj park je poznat i po zoološkom vrtu. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”. Odlazak do etno sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture raznih oblasti u Španiji. Noćenje.

Smeštaj

Hotel u Barseloni 1 noć

Mesto

 • Barselona

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom pored Barselone. Let za Beograd u 20:30h (JU 585). Dolazak u Beograd u 23:00h.

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Barselona–Beograd, u ekonomskoj klasi sa prtljagom od 10kg

Mesto

 • Barselona
 • Beograd

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Polasci i cene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel u Barseloni Primer 3 noći

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Barselona, u ekonomskoj klasi sa ručnim prtljagom od 10kg
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Barselona–Beograd, u ekonomskoj klasi sa prtljagom od 10kg

Hrana

3 × Doručak

Ostalo

 • prevoz avionom na relaciji Beograd–Barselona–Beograd (prevoznik Air Serbia)

Nije uključeno

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Obavezna boravišna taksa (plaća se na recepciji hotela) - 2 eur po osobi po danu za hotel 3*.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Figeras i Đirona

Cena: 85,00 EUR

Đirona je gradić koji se nalazi na severoistoku Španije, poseban šarm mu daju rimske zidine nastale kao deo sistema odbrane. Sa kula koje su pretvorene u vidikovce pruža se prelep pogled na grad i okolinu. Figeras je grad u Španiji rodni grad Salvadora Dalija i najpoznatiji je po njegovom muzeju. Muzej se smatra najvećim nadrealističkim objektom u svetu i drugi je najposećenije muzej u Španiji. U sklopu muzeja nalazi se i grob Salvadora Dalija.

Gaudijeva Barselona

Cena: 70,00 EUR

Gotska četvrt je istorijsko jezgro starog grada Barselone. Tu se nalaze najstariji delovi grada, kao i ostaci grada iz doba Rimljana. Uprkos svom imenu, većina građevina potiče iz XIX i ranog XX veka, a preživela je i masovnu rekonstrukciju za svetsku izložbu 1929. godine.

Sagrada familija je verovatno najčešća asocijacija na Gaudija i Barselonu. Iako još uvek nije završena ona se ipak ističe među svim zgradama u Barseloni. Predstavlja Gaudijevo najvažnije i životno delo koje je gradio 40 godina. On nije bio prvi arhitekta već je projekat preuzeo od Viljara. Kada je preuzeo projekat u potpunosti ga je izmenio i uspeo da iskombinuje brojne stilove. Smatrao je da će crkvu završiti za 10 godina. Međutim nije sve išlo po planu. 

Park Guelj je drugi po veličini gradski park u Barseloni, a čine ga gusta borova šuma, veličanstvene avenije oivičene palmama, veliki trg uokviren drvećem, klupa koja se uvija kao zmija. Nalazi se na brdu El Karmel odakle se pruža prelep pogled na Barselonu.

Smeštaj

Hotel u Barseloni 3

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Barseloni.

Sajt https://www.jungletribe.rs/

Adresa Gospodar Jevremova 49

Ostali polasci za Španija

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Dule dodaj korisne info o Barsi kad možeš.:)

OPŠTE INFORMACIJE

Barselona je glavni grad autonomne zajednice Katalonije i istoimene pokrajine Barselona na severoistoku Španije. Nalazi se na obali Mediterana i predstavlja najznačajniju špansku luku. Takođe, jedna je od glavnih ekonomskih centara u Evropi. Naravno grad je jako značajna turistička destinacija sa nekoliko UNESCO zaštićenih lokaliteta. Bilo da tražite mesto gde ćete se opustiti u nekom od brojnih parkova u gradu ili na plaži, ili želite da odete u neki klub i da se provedete, ili da samo uživate u hrani i piću, jedan produženi vikend u Barseloni će vas sasvim zadovoljiti. Ovakav način posete ovom mediteranskom biseru obavezno uključuje i doživljaj bogate kulture i istorije. Gotovo da nema čoveka da nije čuo za Gaudijevu Sagrada Familia, a tu su i Pikasov muzej, park Gvelj, La Rambla i Gotski kvart.

 

Broj stanovnika: 1. 620. 809

Autonomna zajednica: Katalonija

Zvanični jezik: španski - 2 dijalekta: katalonski i kastiljanski

Vremenska zona: UTC +1

 

USLOVI ULASKA U ŠPANIJU

Državljani Republike Srbije stariji od 12 godina mogu da uđu u Španiju ukoliko ispunjavaju jedan od sledećih uslova:

- Poseduju sertifikat o vakcinaciji jednom od vakcina koje su odobrene od strane Evropske agencije za lekove i SZO. U skladu sa uredbom EU za ulazak u Španiju iz trećih zemalja (u koje spada i Srbija) potrebno je da prođe minimum 14 dana, a ne više od 270 dana od poslednje doze. Prihvataju se i sertifikati sa primljenim vakcinama koje nisu odobrene od strane EU, ali poslednja doza vakcine mora biti jedna od vakcina priznatih od strane EU i SZO;

- Poseduju potvrdu o preležanoj bolesti ne stariju od 180 dana od dana uzimanja uzoraka (izdata od relevantne zdravstvene ustanove, najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog testa);

-Osobe između 12 i 18 godina moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

 

Bez obzira na navedene uslove ulaska, po dolasku u Španiju sprovodi se nasumično testiranje antigenskim testom koje je besplatno.

 

VIZE

Nosiocima biometrijskih pasoša Republike Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Pasoš mora biti važeći najmanje 3 meseca po napuštanju Španije.

 

VAKCINACIJA

Nije potrebno ni jedna posebna vakcina za putovanje u Španiju.

 

 

KLIMA

Klima je mediteranska sa dugim i žarkim, sunčanim i veoma vlažnim letima i blagim zimama. Barselona je grad bez snežnih padavina i sa temperaturom koja zimi skoro nikada ne pada ispod nule, a koja se leti, naročito krajem jula i avgusta, kreće između 30 i 40 °C. U centru grada se uticajem ljudskog faktora formirala mikroklima, tako da su centru grada leti velike vrućine, a zimi je toplije nego u ostalim delovima.

Barselonu možete posetiti tokom čitave godine s obizirom na blagu klimu koja je u njoj zastupljena. Najbolje vreme za posetu Barselone i obilazak grada je proleće. Temperature su prijatne, nema gužve i vreline kao tokom letnje sezone koja je glavna jer mnogo turisti dolaze na letnji godišnji odmor i kombinuju obilazak grada i kupanje na nekoj od 4 plaža u Barseloni ili obližnjem letovalištu Ljoret del Mar.

 

BEZBEDNOST

Bezbednost u Barseloni je na zadovoljavajućem novu, ali treba voditi računa kao i u svakom milionskom gradu. Poželjno je izbegavati šetnje praznim ulicama u siromašnijim delovima grada, uvek voditi računa o svojim ličnim stvarima, držati ih uz sebe. Ne ostavljati mobilne telefone ili novčanike na stolove u kafiću zbog mogućih krađa.

 

NOVAC

Lokalna valuta je euro (€). Moguće je koristiti platne kartice naših banaka – viza i master.Postoji mogućnost povratka poreza na kupljenu robu (tax free), o čemu se detaljnije informisati u svakoj prodavnici posebno.

 

SUVENIRI

Najbolji delovi za šhoping u centru su Passeig de Gracia, uključujući i Bulevard Rosa, ulice Barri Gotic kao što su Carrer de la Portaferrissa, Carrer de la Boqueria, Carrer del Call, Carrer de la Libreteria i Carrer de Ferran, kao i oko Placa de Sant Josep Oriol. Velike rasprodaje kreću od druge nedelje januara do kraja februara i tokom jula i avgusta. Radnje su otvorene 9 – 19:30h, ali se radi dvokratno, sa pauzom 14 – 16:30h. Nedeljom ne rade. Tržni centri koje možete posetiti su Barcelona Glories, koji se nalazi u Diagonal 208, Metro Glories, Bulevard Rosa, koji se nalazi u Paseo de Gracia 55, Metro Passeig de Gracia i La Maquinista, koji je najveći i najnoviji. Izbegavajte da kupujete suvenire u glavnoj pešačkoj zoni- La Rambli jer su tu uglavnom najviše cene.

 

HRANA I PIĆE

Od hrane obavezno probajte Pa amb Tomaquet – slično kao brusketi, Escalivada – prženi plavi patlidžan i paprika, Arros negre – crni rižoto, Fideua – jelo slično paelji, ali se ne pravi sa pirinčem već sa testeninom, Fricando – pržena teletina u sosu, Botifarra, Bombas – kroketi od krompira, Cap y pota – čorba, Calcots – grilovani mladi luk, Crema Catalana – krem brule, Leche de Pantera – koktel od džina, ruma i kondenzovanog mleka. Bitno je da znate da se doručak služi od 8h do 11h ujutru, ručak od 13h do 16h popodne, a večera od 20h do 23h uveče. Između 12h i 14h Španci uglavnom idu na piće i tapase. Kada su izlasci u pitanju oni vole da ostaju u izlasku do ranih jutarnjih časova kada praktikuju zajednički doručak.

 

 

TRANSPORT

Savetujemo da se kupi kartica koja vam omogućava da besplatno koristite prevoz, besplatan ulazak u muzeje i popuste u restoranima i prodavnicama. Međutim, pojedini gradovi u Evropi imaju tu gradsku karticu (city card), neki imaju karticu za prevoz (travel card), a neki oba. Barselona ima obe kartice gde vam travel kartica omogućava besplatan prevoz u gradu, a Barcelona city kartica sve gore navedeno. Ako samo obilazite grad i ne ulazite u muzeje onda možete uzeti samo karticu za prevoz. Metro i tramvaji saobraćaju od 5 ujutru do ponoći radnim danima, a vikendima do 2 ujutru. Autobusi kreću od 4:25 do 23 časa, a posle su dostupne noćne linije – Nit Bus. Sve noćne linije kreću, završavaju ili makar staju na trgu Plaza de Catalunya. Što se vozova tiče postoje dve železničke stanice – Barcelona Norte i Barcelona Sants. Sa obe kreću i vozovi i autobusi, a dobro su povezane i sa određenim linijama metroa. Možete ih koristiti ako planirate da putujete do nekih drugih gradova vozom ili autobusom. Cena je slična, a mnogo brže stignete. Aerodrom El Prat udaljen je 12km od grada i do njega možete koristiti metro.  Osim toga Barselona poseduje i luku odmah pored plaže Barceloneta. Brodom možete stići Balearskih ostrva obzirom da su polasci svakodnevni. Takođe postoje direktne linije do Italije i Alžira.

 

RADNO VREME U BARSELONI

Popodnevni odmor poznatiji kao siesta jako je važan svim Špancima, pa zbog toga mnoge prodavnice i ustanove rade dvokratno. Dakle od 2 do 5 je uglavnom pauza koja se koristi za ručak, a posle i za odmor. Svakim danom osim nedeljom prodavnice rade od 9 do 13/14 i od 16:30 do 20,21,22 časa. Banke rade od 7,8,9 ujutru pa do 2 popodne. Muzeji jedino rade radno vreme bez prekida od 10 do 7,8 uveče. Ponedeljkom ne rade, izuzev pojedinih lokaliteta koji su ipak i tada otvoreni. To su Parc Güell, Gran Teatre del Liceu, Cathedral, La Pedrera (Casa Milà), Sagrada Familia, Monument a Colom, Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Poble Espanyol, Aquàrium, Museu de Cera, Museu Marítim, Palau de la Musica Catalana, Palau Güell i Camp Nou stadion. 

BAKŠIŠ

Bakšiš odnosno cena usluge je uključena u cenu i videćete je kao odvojenu stavku na računu. Međutim, ukoliko je usluga zadovoljavajuća ostavljanje bakšiša u kafićima i restoranima nije obavezno, ali je poželjno.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

Cenovnik br. 1 važi od 31.03.2020.

PROGRAM: EVROPA BROJ JESEN 07/2020 OD 31.03.2020.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021, kategorija licence A
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U cenu putovanja nije uključeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaključenje osiguranja koje nije zakonom obavezno i to osiguranje putne odgovornosti, osiguranje od otkaza putovanja, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaključuje samo između Putnika i osiguravajuće kompanije kome se eventualni zahtevi direktno upućuju. Treba da pročitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaključivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvrđuje da je informisan i upućen na obezbeđenje, paketa putnog osiguranja. Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporučuje da isto sam obezbedi, jer to može biti razlog da pogranične vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti značajne troškove eventualnog lečenja. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 2000,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IM-0008752 od 11.10.2021. godine važi od 01.10.2021 do 01.10.2022.godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja.

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)