Barselona

cena od
430
EUR ,00
sada od
380
EUR ,00
trajanje
4 dana
Prijavi se Upit
Upit


Krećemo na putovanje u Barselonu, grad arhitekture, tapasa, vina, muzike, plesa, igre, umetnosti, prelepih vidikovaca i neverovatne energije!

Jedan od najlepših gradova na svetu - šarena Gaudijeva Barselona jedan je na listi gradova koji stoje na popisu svih putnika. Zbog nesvakidašnje lepote nazivaju je "Kraljicom Mediterana", a ono što se nikako ne propušta su Gaudijeve kućice Casa Milla i Casa Batllo, čuvena Sagrada Familia, bajkoviti Park Guell, najveći evropski stadion Camp Nou, Magične fontane, šetalište La Rambla i plaža Barseloneta.

U Barseloni ćete naći uvek nešto za sebe, bilo da ste ljubitelj zabavnih parkova, fudbala, dobre hrane, plaže, odličnog provoda ili samo imate želju da prošetate uličicama, sokacima i prolazima  kolonijalne arhitekture


Ruta
Beograd
Barselona
Beograd

Prevoz
Avion, Lokalni transfer
Smeštaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Francuska, Italija, Španija
Vrste putovanja
Gradovi Evrope
Kod putovanja
ES1
Zahtevnost
Pogodno za decu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Maks 20 ,

Plan i program

Plan i program puta važi za polaske 1. 4. 202213. 5. 2022

Okupljanje na aerodromu u Beogradu, 3h pre leta. Čekiranje na let za Barselonu u 18:00h. Dolazak u Barselonu u 20:35h. Transfer do smeštaja. Slobodno veče. 

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Barselona, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smeštaja

Smeštaj

Hotel u Barseloni 1 noć

Mesto

 • Beograd
 • Barselona

Nakon doručka krećemo na poludnevni fakultativni izlet Obilazak Barselone. Počinjemo istraživanje Barselone, upoznavanjem sa delima velikog Gaudija, šetnju započinjemo posetom njegovih remek dela Casa Mila i Casa Batillo. Nastavljamo šetnju La Ramblom, najpoznatijom pešačkom ulicom u Barseloni, uživamo u šarenilu kafića, uličnih svirača i umetnika, suvenirnica... Svratićemo na jednu od najpoznatijih pijaca, gde probamo neke od španskih specijaliteta. Videćemo i Kolumbov spomenik, Trg Katalunja. Slobodno veče.

Smeštaj

Hotel u Barseloni 1 noć

Mesto

 • Barselona

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet Gaudijeva Barselona. Obilazak počinjemo iz Gotskog kvarta, gde se nalazi Sagrada familija. Zaista neverovatno delo arhitekture, bez koje poseta Barseloni ne bi bila potpuna. Nakon istraživanja okolnih ulica i uživanja u arhitetkuri, nastavljamo do parka Guell. U ovom parku nalazimo utočište od užurbanog grada, uživajući u prirodi i Gaudijevim arhitektinoskim delima. Pravimo puno fotografija ispred šarenih zidova i kuća koje izgledaju kao da su napravljene od kolačića. Penjemo se do brda Turo de la Rovira, da uživamo u zalasku sunca i pogledu na Barselonu. Veče provodimo uz tapase i flamenko. 

Smeštaj

Hotel u Barseloni 1 noć

Mesto

 • Barselona

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka, pakujemo stvari, napuštamo hotel i krećemo na fakultativni izlet Figueras rodno mesto i neobični muzej Salvadora Dalija, koji se nalazi u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu koja predstavlja njegove rane radove je postavio sam umetnik. Povratak u Barselonu i transfer do aerodroma na večernji let za Beograd u 21:15. Dolazak u Beograd u 23:45. 

Prevoz

 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Barselona–Beograd, u ekonomskoj klasi

Mesto

 • Barselona
 • Beograd

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Za više informacija o polasku poput cena, popusta, uslova plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje...
Učitavanje...

Prilikom prijave plaća se avans od 200 evra u dinarskoj protivvrednosti  po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS). Druga rata se plaća najkasnije mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti  po srednjem kursu Narodne banke Srbije (NBS).

Opcije plaćanja:

 • Gotovinsko plaćanje
 • Plaćanje čekovima
 • Plaćanje preko računa
 • Plaćanje platnim karticama

Šta je uključeno

Smeštaj

Hotel u Barseloni Primer 3 noći

Prevoz

 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Barselona, u ekonomskoj klasi
 • Transfer od aerodroma do smeštaja
 • Transfer od smeštaja do aerodroma
 • Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Barselona–Beograd, u ekonomskoj klasi

Hrana

3 × Doručak

Nije uključeno

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Poludnevno razgledanje Barselone

Cena: 60,00 EUR

Obilazimo Gaudijeva remek dela. Casa Mila popularno nazvana kamenolom (La Pedrera) sagrađena je početkom XX veka po narudžbini bračnog para Mila. Kao i ostala Gaudijeva dela, ima malo ravnih površina, a mnogo oblina i krivina, smenjuju se lukovi, izbočine i niše koje stvaraju utisak dina i morskih talasa. Kuća ima 5 spratova, 2 velika dvorišta i nekoliko manjih. Za javnost su otovreni i mogu se razgledati stanovi na četvrtom spratu, tavan i terasa, dok se na ostalim spratovima nalaze kancelarije i stanovi u kojima još uvek žive katalonske porodice. Casa Batlo je još jedno delo velikog Gaudija, građena za lokalnog industrijalca. Gaudi je preuredio fasadu, enterijer i nameštaj. Toranj sa krstom predstavlja sv. Jurija, zaštitnika Barselone i simbola kraljevine Španije. La Rambla je najpoznatija ulica u Barseloni, prostire se od trga Katalunja do spomenika Kristiforu Kolumbu. Duga je tačno 1.2m i ovde se nalaze brojni kafići, restorani, suvenirnice...

Gaudijeva Barselona

Cena: 80,00 EUR

Gotska četvrt je istorijsko jezgro starog grada Barselone. Tu se nalaze najstariji delovi grada, kao i ostaci grada iz doba Rimljana. Uprkos svom imenu, većina građevina potiče iz XIX i ranog XX veka, a preživela je i masovnu rekonstrukciju za svetsku izložbu 1929. godine.

Sagrada familija je verovatno najčešća asocijacija na Gaudija i Barselonu. Iako još uvek nije završena ona se ipak ističe među svim zgradama u Barseloni. Predstavlja Gaudijevo najvažnije i životno delo koje je gradio 40 godina. On nije bio prvi arhitekta već je projekat preuzeo od Viljara. Kada je preuzeo projekat u potpunosti ga je izmenio i uspeo da iskombinuje brojne stilove. Smatrao je da će crkvu završiti za 10 godina. Međutim nije sve išlo po planu. 

Park Guelj je drugi po veličini gradski park u Barseloni, a čine ga gusta borova šuma, veličanstvene avenije oivičene palmama, veliki trg uokviren drvećem, klupa koja se uvija kao zmija. Nalazi se na brdu El Karmel odakle se pruža prelep pogled na Barselonu.

Figeras i Đirona

Cena: 115,00 EUR

Đirona je gradić koji se nalazi na severoistoku Španije, poseban šarm mu daju rimske zidine nastale kao deo sistema odbrane. Sa kula koje su pretvorene u vidikovce pruža se prelep pogled na grad i okolinu. Figeras je grad u Španiji rodni grad Salvadora Dalija i najpoznatiji je po njegovom muzeju. Muzej se smatra najvećim nadrealističkim objektom u svetu i drugi je najposećenije muzej u Španiji. U sklopu muzeja nalazi se i grob Salvadora Dalija.

Smeštaj

Hotel u Barseloni 3

Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.

Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Barseloni.

Sajt https://www.jungletribe.rs/

Adresa Gospodar Jevremova 49

Prevoz

Autobus

Autobus je prevozno sredstvo namenjen prevozu grupa između 48-87 ljudi.

Korisne informacije

Ovde ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informisani, što omogućuje manje nesporazuma tokom putovanja i ugodnije iskustvo.

Cenovnik br. 1 važi od 31.03.2020.

PROGRAM: EVROPA BROJ JESEN 07/2020 OD 31.03.2020.

NAPOMENE:

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 159/2021 kategorija licence A25 od 21.05.2021.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a.
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o ličnim dokumentima i novcu.
 • Putnici koji ne izmire dugovanja i ne uplate putovanje do krajnjeg roka naznacenog u planu i programu i koji ne obaveste agenciju na bilo koji pismeni nacin u roku od 24 sata od datuma isteka roka placanja, bice tretirani kao da su odustali od putovanja.
 • Putnicima se preporucuje da uplate osiguranje od otkaza aranzmana.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
 • Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
 • Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
 • Putnici su duzni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori i zalbe vezani za kradje i nepredvidjene okolnosti.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
 • Bezbednost lica i putnika, kao i zdravstveno stanje u kom se putnik nalazi je potpuno licna i stvar je licne odgovornosti. Svi putnici moraju biti svesni zdravstvene i bezbednosne situacije zemalja u koje putuju.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
 • Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane)

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se pre uplate fakultativnog izleta upoznaju sa predviđenim itinerarom i uslovima fakultativnog izleta.
 • Za fakultativne izlete nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima depozit u visini od 1500,00 eura i garanciju putovanja za kategoriju licence A25 u visini od 250.000,00 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovorao turističkom putovanjui sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o zastupanju u osiguranju od 13.11.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarsko društvo za osiguranje Globos osiguranje a.d.o Beograd, ul. Bul. Mihajla Pupina 165d, Polisa broj IN-0000008 od 20.11.2020. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja. 

(Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanţne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovimai Opštim uslovima YUTE.